Morminte vandalizate! Primăria Reșița își asumă reparațiile

De câteva zile, pe internet circulă mai multe fotografii cu morminte vandalizate, cruci distruse și vaze de flori sparte. Gesturi incalificabile, pentru care însă Primăria Reșița este dispusă să plătească.

Nu există nicio explicație logică pentru ce au făcut unii „oameni”, săptămâna trecută, în Cimitirul Nr. 8 de pe Strada Făgărașului din Reșița. Mai multe cruci din piatră au fost puse la pământ, unele sparte. În total, este vorba despre 12 morminte, actele de vandalism fiind constatate vineri, 29 martie.

Angajații Administrației Cimitirelor au reabilitat ceea ce se putea reabilita, costurile fiind suportate de Primăria Reșița. Lucrurile nu vor rămâne însă așa. În acest caz a fost sesizată Poliția, care a demarat cercetările pentru a-i identifica pe făptași. Ulterior, Primăria se va îndrepta împotriva vinovaților pentru a-și recupera banii.

„Pentru a putea supraveghea mai bine activitatea, municipalitatea a suplimentat numărul de camere de supraveghere în toate cele cinci cimitire pe care le administrează”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.