Vot PSD + PMP + 1/2 UNPR pentru Hurduzeu preşedinte al CJ Caraş-Severin! Vicepreşedinți: Popovici-PMP și Bona-UNPR! (UPDATE)

După două ședințe de convocare tărăgănate de liberali, care nu aveau curaj să apară fără a avea majoritatea dorită în CJ, azi a venit momentul adevărului și Consiliul Județean s-a constituit în noua formă. 

A treia convocare de constituire pentru Consiliul Județean pare a fi fost cu noroc pentru județ, căci de această dată nimeni nu a mai lipsit de la ședința de constituire a forului județean. Lucrările ședinței au fost deschise de prefectul județului, Florența Albu, după care a fost desemnat președintele de ședință, în persoana consilierului județean ales Nicolae Grindeanu, care a invitat partidele politice să se constituie în grupuri politice și să-și desemneze lideri de grup. S-au format două grupuri politice: PSD-PMP, având ca lider desemnat pe consilierul județean ales Ion Spânu, și grupul PNL-UNPR, condus de consilierul județean ales Jaro Marsalik. După ce s-a propus și votat o comisie de validare, președintele comisiei, Ion Mocioalcă, împreună cu membrii acesteia au trecut la verificarea documentelor consilierilor județeni, fiind propuse spre validare toate cele 31 de mandate de consilier județean. După validarea fiecărui mandat în parte prin vot, consilierii județeni au depus jurământul de credință. Apoi, deputatul Valeria Schelean a cerut păstrarea unui moment de reculegere pentru victima Grigore Galescu, fost consilier local la Domaşnea, care a fost ucis în noaptea 24 spre 25 iunie, în urma unor discuții aprinse legate de funcția de viceprimar al comunei, iar astăzi este înmormântat. După momentul de reculegere, s-a trecut la propunerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Din partea grupului PSD-PMP, Ion Spânu l-a propus pe social-democratul Florin Silviu Hurduzeu, iar din partea grupului politic PNL-UNPR, Jaro Marșalik l-a propus pentru funcția de președinte pe liberalul Marcel Vela. Întrucât nu au mai fost alte propuneri, comisia de validare a trecut la întocmirea buletinelor de vot. În urma exprimării votului de către consilierii județeni, comisia de validare a trecut la numărarea voturilor. Rezultat: Florin Silviu Hurduzeu a obținut 17 voturi, iar Ioan Marcel Vela a obținut 14 voturi. Conform majorității necesare pentru obținerea funcției de președinte al Consiliului Județean, pesedistul Florin Silviu Hurduzeu a fost declarat noul președinte ales al forului administrativ cărășean și va conduce județul în următorii patru ani.

Scorul obţinut de propunerea făcută de PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, 17 voturi, asociat cu ce s-a întâmplat la alegerea vicepreşedinţilor CJ, devoalează combinaţiile făcute de Ion Mocioalcă înaintea acestei zile. Cele 17 voturi au venit, deci, cel mai probabil, de la PSD – 14, PMP – 2 şi UNPR – 1! Ceea ce înseamnă că în grupul PNL-UNPR, constituit la începerea şedinţei de alegeri, s-a aflat un intrus care a făcut jocurile PSD şi, totodată, propriul joc: uneperistul Mihai Bona! Astfel înţelegem acum cu toţii de ce nu şi-a făcut griji Mocioalcă în privinţa obţinerii unei majorităţi. Liderul judeţean al PSD atrăsese de partea sa nu doar PMP-ul, ci şi jumătate din numărul de consilieri judeţeni UNPR!

UPDATE ora 14.30

După anunțarea rezultatului votului pentru funcția de președinte, președintele de ședință a cerut o pauză pentru consultările ce vizează propunerile la cele două funcții de vicepreședinți ai Consiliului Județean. În urma consultărilor, liderul grupului PSD-PMP a propus pentru funcția de vicepreședinți pe consilierii Ionuț Popovici (PMP) și Mihai Bona (UNPR)! Grupul liberal nu a avut nicio propunere. În urma numărării voturilor valabil exprimate, cei doi consilieri propuși au fost aleși vicepreședinți ai Consiliului Județean pentru mandatul 2016-2020.

Rămâi pe Express de Banat, revenim cu amănunte și imagini de la lucrări!