PSD-istul Mocioalcă a făcut „copy paste“ din Biblie! L-a găsit pe Iuda la Ocolul Silvic Văliug!

Liderul judeţean al PSD, Ion Mocioalcă, anunțase încă de luni că astăzi va fi „joia mare“, cu trimitere la biblica trădare din Joia Mare. Puţini s-au dus însă cu gândul că ar putea fi vorba despre aparent disciplinatul și docilul Mihai Bona, cel care nu ieșea din cuvântul directorului său și, mai apoi, al preşedintelui său de partid, Ion Tabugan. 

Numai că, se pare, Bona a învățat exact ce trebuie de la predecesorul acestuia, Adrian Solomonesc, care, atunci când interesele i-au cerut-o, a părăsit UNPR pentru PSD.

De trei zile le tot zic că Bona s-a înțeles cu ei și că ne trădează!”, le-a spus Marcel Vela apropiaților din jurul său, imediat după numărarea voturilor pentru președinţia CJ. Nici nu și-a gătat bine vorba, că Bona s-a dus să-l felicite pe Hurduzeu pentru alegere!

Vom avea grijă de el”, a fost și replica lui Ion Mocioalcă atunci când a fost întrebat de votul lui Bona, în pauza de consultări. Pauză în care Tabugan l-a și sunat pe preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, și l-a dat în primire pe Bona, ba chiar i l-a pasat și pe Vela la telefon, să-i spună cum a fost trădat. „Îi vom retrage sprijinul!”, a fost concluzia trasă ad-hoc. Concluzie confirmată parțial și de Mihai Bona, chiar în discursul de învestire: „Locul meu aici cred că este temporar!…“, cu directă referire la posibila retragere a sprijinului politic, retragere care l-ar face să piardă calitatea de membru al Consiliului Judeţean, implicit şi funcția de vicepreședinte al CJ.

YouTube video

Așa că, adevărata întrebare este ce i-a promis PSD lui Bona de a trădat acesta, inutil chiar. Inutil, căci Hurduzeu ieșea președinte chiar și fără votul lui. Mocioalcă însă nu şi-a permis să rişte într-o situaţie la limită, de 16-15 în favoarea PSD. Cunoscând, din propria-i experienţă, că până şi un soldat disciplinat poate fi făcut să întoarcă armele împotriva conducătorilor săi, Mocioalcă a vrut să-şi asigure spatele politic atrăgând un vot, aparent nenecesar, chiar din tabăra adversă, condusă de Marcel Vela și Ion Tabugan! Ce i-a promis la schimb lui Bona? Funcţia de vicepreşedinte al CJ? Foarte puţin probabil, atâta timp cât toţi recunosc acum că, aproape sigur, Bona va fi înlăturat de UNPR din CJ. Mai degrabă, actualul şef al Ocolului Silvic Văliug, căci din asta îşi câştigă oficial pâinea Bona, cândva subaltern al pe atunci directorului Direcţiei Silvice, Ion Tabugan, ar putea râvni la șefia DS. Funcţie pe care PSD i-o poate oferi în momentul în care partidul lui Dragnea ar ajunge la guvernare. Calculele lui Bona sunt cât se poate de pragmatice. Ca şi cele ale lui Mocioalcă. Pesedistul văzându-se acum cu sacul CJ în căruţă, nu e exclus chiar să-şi bage picioarele în viitorul lui Bona. Pentru că nu poţi pune bază pe un om care şi-a trădat o dată şeful (pe Tabugan). Sau poate tocmai de astfel de oameni vrea Mocioalcă să se încercuiască. Pe oameni fără coloană vertebrală.