Un moment unic pentru locuitorii din Măureni va fi marcat sâmbătă, 15 august, atunci când, după 16 ani de ambiție și trudă, un proiect important ajuns la finalitate va da prilejul unei mari sărbători.
Dincolo de însemnătatea zilei de 15 august în religia ortodoxă, Praznicului Adormirii Maicii Domnului, anul acesta sărbătoarea va fi una cu atât mai mare în comuna Măureni. După 16 ani de rugăciuni, speranță și muncă, biserica ortodoxă din localitate va fi sfințită. La fel cum s-a întâmplat în decembrie 2018, la binecuvântarea lăcașului de cult a cărui construcție nu era încă gata, și evenimentul din acest an se anunță unul memorabil, la care vor lua parte invitați de seamă. Un alt aspect demn de menționat este că sâmbătă, la sfințirea bisericii, și doamnele vor avea voie să intre în altar, știut fiind faptul că în restul timpului accesul femeilor este interzis..
La târnosirea bisericii va fi prezent Preasfințitul Părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, care va oficia slujba de sfințire a noului lăcaș de cult, începând cu orele dimineții, urmată fiind se săvârșirea Sfintei Liturghii, în biserica târnosită, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
Piatra de temelie a bisericii a fost așezată în data de 6 decembrie 2004, de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, pe atunci episcop al Caransebeșului. De la acea dată, lucrările de construire au continuat datorită primarilor Traian Pușcaș (2000-2016) și Brian Filimon (începând din 2016). Un rol esențial l-au jucat și donatorii care au contribuit de-a lungul timpului la construirea bisericii cu care se mândrește astăzi comunitatea.
Până la zidirea și definitivarea lucrărilor acestei biserici, slujbele se desfășurau în parohia Măureni într-o capelă improvizată în sala Casei Tineretului Catolic, ca urmare a donării ei credincioșilor ortodocși, în anul 1965, de către germanii ce încă locuiau, în acele vremuri, în satul Măureni.