Moment istoric de Ziua Națională! Adio biletelor cumpărate din autobuzele reșițene!

Schimbări în transportul public din Reșița începând cu Ziua Națională! Vechea modă a cumpărării biletelor din autobuze devine amintire, iar reșițenii sunt obligați să intre în rând cu orașele civilizate.

Dacă Timișoara, spre exemplu, a implementat această practică de ani buni, Reșița abia acum face pași spre normalitate. Călătorii care doresc să folosească mijloacele de transport în comun își vor cumpăra bilete din punctele de vânzare, iar la urcarea în autobuz, le vor valida.

Având în vedere că majoritatea punctelor de vânzare sunt magazine alimentare sau chioșcuri de ziare, cele mai multe neavând program non-stop, n-ar fi o idee rea achiziționarea unui bilet în plus pentru eventualitatea în care apar călătorii neprevăzute. Sfatul vine chiar de la directorul TUR, Daniel Jurubescu:

„Sunt peste 20 de puncte de vânzare de bilete. Așa este, n-o să putem avea peste tot astfel de puncte. Oamenii își pot cumpăra 2, 3 sau 5 bilete deodată pentru situații excepționale. Asta e soluția pentru moment. Va fi cam la fel ca la Timișoara, unde chioșcurile RATT se închid la ora 18 și nu mai ai de unde cumpăra bilete. Ba mai mult, noi avem și puncte non-stop”, a explicat directorul societății Transport Urban Reșița.

Nimeni nu va avea scuze să circule ilegal. Asta pentru că, din 1 decembrie, toți taxatorii vor deveni controlori de la care călătorii vor putea cumpăra abonamente, inclusiv abonamente pentru o zi.

Daniel Jurubescu spune că, în paralel, continuă demersurile pentru implementarea cartelelor de călătorie.