Moldova Nouă – tot mai deschisă campaniilor de sterilizare

Oamenii din oraşul de la malul Dunării au început să rezoneze tot mai mult cu demersul iniţiat de autoritatea publică locală, cea mai recentă campanie de sterilizare gratuită a patrupedelor putând fi considerată un succes.

Cetăţenii şi-au arătat atât deschiderea, cât şi colaborarea în cadrul celei mai recente campanii de sterilizare, semn că primii paşi spre un oraş curat, fără incidente neplăcute, au fost deja parcurşi. Astfel, la ultima acţiune condusă de medicul veterinar Darius Terhes, marţi, 20 august, numărul de animale sterilizate a ajuns la 55 (35 de câini şi 20 de pisici).

Spre deosebire de participarea slabă înregistrată în cadrul campaniei demarate în luna iulie, când numărul animalelor sterilizate abia dacă se apropia de 20, viceprimarul Adrian Moiseş a declarat pentru expressdebanat.ro: „Ne bucurăm că oamenii au început să înţeleagă care este scopul acestui demers. Întotdeauna este mai bine să acţionăm asupra cauzei decât a efectului, în sensul că e mult mai benefic ca cetăţenii să participe la campanii de sterilizare, astfel putem preveni apariţia puilor nedoriţi, pui care, mai devreme sau mai târziu, vor ajunge în stradă. În plus, există şi nenumărate beneficii asupra organismului patrupedelor în urma operaţiei de sterilizare/castrare”.