„M-a amenințat că aduce 100 de țigani și ne ia glanda!” Șmenuri și țepe pe ruta Moldova Nouă – Lugoj!

Necazuri mari de tot pentru un om de afaceri din Moldova Nouă! Amenințat cu moartea de partenerii de afaceri din Lugoj, răspunde acum în fața instanței pentru că a refuzat controalele Inspectoratului Teritorial de Muncă!

Georgică Haimana li se plângea, în februarie 2017, jurnaliștilor de la impactpress.ro, că firma sa a lucrat pe degeaba la stația de epurare din Hitiaș, un sat din apropierea Lugojului, deși Uniunea Europeană a finanțat proiectul respectiv cu bani grei. „Am semnat contractul înainte de Paști, în 2014, după ce am stat la masă, față în față, cu Bujor Otescu și Fedor Mașnița. Era vorba despre o lucrare pe bani europeni contractată de Constructim Timișoara, care lucra cu firma Bujorelis SRL Lugoj în calitate de subantreprenor. Valoare contractului, 3,6 miliarde de lei vechi, plus TVA. Am relocat 22 de angajați de la un alt punct de lucru, din Austria, și ne-am apucat de treabă. Când am vazut că nu ne plătește, că o să iau o țeapă, mi-am retras muncitorii. Deja cheltuisem din banii mei peste 37.000 de euro, pe materiale, pe cazare pentru muncitori, pe salarii. Din partea lui Otescu și Mașnița, doar promisiuni. Am sistat lucrările și am solicitat o expertiză. Din cei 2,2 miliarde de lei vechi, plus TVA, pe care trebuia să-i primim pentru 85% din lucrare, ni s-a achitat doar o factură de 100 de milioane de lei vechi!”, povestise Haimana jurnaliștilor.

Afaceristul de la malul Dunării nu s-a împăcat cu ideea că trebuie să umble prin sălile de judecată pentru a-și recupera banii și a amenințat că își pune oamenii să dărâme tot ce au construit la Hitiaș. „Fedor m-a amenințat că aduce 100 de țigani și ne ia glanda! După ce m-am interesat mai bine, am văzut că acest Otescu este partener de afaceri cu Sorin Frunzăverde, ca a prins foarte multe contracte cu statul”, a mai declarat la acea vreme George Haimana despre cel care astăzi este consilier local la Lugoj, încercând să dea o tentă politică scandalului.

Conexiuni politice face Haimana și după ce a apărut în spațiul public cu aceste acuzații. Și asta pentru că în iunie 2017 a fost călcat de inspectorii ITM din Caraș-Severin. În calitate de administrator al SC Villa Bigg SRL acesta a fost chemat, în două rânduri, la sediul ITM Caraș-Severin, cu documentele necesare efectuării unui control în legătură cu respectarea legislației în domeniul relațiilor de muncă. Înștiințările trimise de ITM au fost ridicate de soția acestuia, însă el nu a dat curs niciuneia dintre ele, sub pretextul că nu ar fi știut de existența lor. Haimana a explicat procurorilor că, în perioada respective era plecat la muncă în Cluj și că, atunci când a aflat că a fost sancționat contravențional cu 10.000 de lei, s-a prezentat la sediul ITM, dar aici n-ar fi găsit pe nimeni. La un an distanță de la momentul controlului, Haimana nu a reușit să prezinte documentele solicitate. Acum răspunde penal, pentru „refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verificărilor privitoare la aplicarea reglementărilor generale și speciale în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă”.