Moldova Nouă va avea post de jandarmi!

Pentru ca jandarmii să nu se deplaseze până la postul din Oraviţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin va înfiinţa o structură de ordine publică la Moldova Nouă. Demersurile au început, iar până la sfârşitul anului se preconizează a fi gata.

Oraşul de la malul Dunării va avea parte de o înnoire. Va avea o grupă de supraveghere şi ordine publică de jandarmi. Acest lucru va fi posibil în urma solicitării primarului Matei Lupu către IJJ Caraş-Severin de a întemeia o astfel de structură în Moldova Nouă. Documentele ce ţin de înfiinţarea acesteia au fost trimise Inspectoratului General al Jandarmeriei Române în vederea aprobării, în prezent aşteptându-se modificările statului de organizare.

,,Considerăm că este necesară înfiinţarea unei grupe de ordine publică în oraş, pentru că în zonă Inspectoratul de Jandarmi nu are nicio structură de acest gen, cea mai apropiată grupă fiind la Oraviţa, ceea ce implică o distanţă destul de mare între cele două localităţi, respectiv 50 de km. Acest fapt creşte consumul de asigurare a ordinii publice specifice jandarmeriei române în zona localităţii Moldova Nouă şi nu numai. Un alt beneficiu care vine odată cu înfiinţarea structurii este acela că vom putea creşte şi gradul de siguranţă al cetăţeanului din zonă”, a declarat pentru Express de Banat Sorin Axenti, inspector-şef al Jandarmeriei Caraş-Severin.

Potrivit acestuia, nu a existat niciun blocaj până acum în ceea ce priveşte crearea structurii de ordine publică în oraşul de la malul Dunării, iniţiativa apărând la începutul acestui an. De asemenea, astfel de grupe ar putea fi extinse şi în comunele apropiate localităţii Moldova Nouă.