Moldova Nouă devine capitala culturii prin teatru, muzică și obiective turistice

Casa de Cultură din Moldova Nouă va fi, începând de mâine, gazda Zilelor Culturii la Moldova Nouă, eveniment organizat de Primăria din orașul de la malul Dunării.

Timp de 4 zile, Moldova Nouă va găzdui o serie de manifestări culturale care au scopul de a promova valorile și tradițiile specifice Clisurii Dunării. Evenimentul se înscrie într-un proiect mai amplu lansat de primarul orașului de pe Clisura Dunării, Adrian Torma, care dorește scoaterea din anonimat a orașului Moldova Nouă și promovarea turistică a acestuia.

Manifestările vor debuta marți, la Casa de Cultură din localitate. La ora 10.00 pe scena edificiului cultural vor urca actorii de la Teatrul de Vest din Reșita cu piesa „Marry Poppins”. Ziua va continua tot sub semnul teatrului. De la ora 18.00 va fi pusă în scenă piesa de teatru „Nuntă cu navetiști”. În prima parte a zilei de miercuri manifestările vor continua cu simpozionul „Trecut, prezent, viitor”, program oferit de elevii clasei a II-a, învățător Daniela Marinca Azamfirei. Cea de-a doua parte a zilei va fi dedicată dansurilor populare și momentelor folclorice, dar și muzicii rock. În cea de-a treia zi vor intra în scenă elevii Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” din localitate, cu un program artistic complex. Ultima zi a manifestărilor va fi dedicată turismului, Ioana Sporea, de la Centru de Informare Turistică din Moldova Nouă, va prezenta o serie de materiale cu obiectivele turistice din orașul de la malul Dunării și cele din Clisura Dunării.

leader board 728 x 90 px

Exceptând prima zi a manifestărilor culturale, când la piesele de teatru accesul se va face pe bază de bilete, la restul manifestărilor accesul va fi liber.

afis Zilele Culturii MN