Moldova Nouă are un singur liceu. Şi acela, pericol public! [FOTO]

Primarul Adrian Torma acuză fosta conducere a Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă de proasta gestionare a fondurilor instituției de învățământ și spune că, dacă afară-i vopsit gardul, înăuntru te mănâncă leopardul.

Situația sălilor de clasă de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă este una neconformă cu standardele unui învățământ de calitate. Chiar dacă noul manager al instituție de învățământ, prof. Mihaela David-Izvernar, nu a dorit să ne vorbească despre aceste neajunsuri, edilul orașului de la malul Dunării, Adrian Torma, a postat pe profilul său de facebook situația dezastruoasă din unele încăperi ale liceului. Mai multe săli de clasă au fost închise de către actuala conducere a instituției de învățământ, urmând ca acestea să fie reabilitate în viitorul apropiat. Sursa deteriorării tencuielilor interioare a fost o problemă la acoperișul clădirii, astfel apa pătrunzând în pereți și provocând pagube semnificative, prin dezlipirea tencuielii de pe pereți.

Primarul Torma le-a promis celor de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” că, în funcție de resursele financiare disponibile la bugetul local, va aloca sumele necesare pentru a reabilita atât acoperișul, cât și sălile de clasă. „În data de 3 septembrie 2016, împreună cu noua conducere a Liceului Tehnologic «Clisura Dunării», am făcut recepția clădirilor în care își desfășoară activitatea această instituție, incluzând cele două clădiri ale școlilor generale structuri ale liceului. Ceea ce se vede din exterior nicidecum nu coincide cu realitatea interioară deplorabilă. Drept dovadă, atașăm ceea ce am constatat la început de an școlar. Actuala conducere a liceului, al cărei mandat a început în data de 1 septembrie 2016, ca măsură de primă urgență a închis pentru reabilitare câteva săli de clasă care puteau fi un real pericol pentru elevi. Urmează să prioritizăm lucrările de investiții, astfel încât banul public să fie cheltuit cu eficiență și transparență”, a fost mesajul edilului Torma adresat cetățenilor din Moldova Nouă.

leader board 728 x 90 px

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672713894952″]

Din fotografiile care însoțesc postarea primarului pe rețeaua de socializare, imaginea din interiorul clădirii instituției de învățământ este una mai degrabă demnă de o clădire dezafectată, decât a unei instituții de învățământ din secolul XXI. Din imagini reies, dincolo de câteva săli de clasă a căror tencuială este picată, probleme ce țin și de igiena atât de necesară unei instituții de învățământ.