Modularul din Caransebeș își așteaptă constructorul!

modular caransebs

Reprezentanții administrației locale de pe Timiș și Sebeș au finalizat caietul de sarcini pentru viitorul spital modular și, potrivit acestora, se va trece la următoarea etapă: scoaterea la licitație a serviciilor de proiectare și execuție pentru noua unitate medicală.

Viitorul modular va avea o capacitate de 50 de locuri, dintre care șapte pentru Terapie Intensivă, și va fi împărțit în patru zone: zonă de triaj, zonă suspecți, zonă de tratament pacienți non-critici și zonă de tratament pacienți stare critică. Unitatea medicală va fi construită în spatele Spitalului Municipal.

„Am finalizat caietul de sarcini pentru spitalul modular și o să-l lansăm în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP), după care așteptăm să vedem ce constructor va veni pentru realizarea lucrării. Deci am finalizat tot, inclusiv contractul, pentru că mai erau mici detalii de pus la punct și ne pregătim să-l scoatem pe SICAP.”, spune Florin Bogdea, city-managerul Caransebeșului.

Bogdea are și un mesaj pentru cârcotași, pentru cei care pun la îndoială utilitatea unei astfel de investiții pe final de pandemie. „Nu e adevărat, este nevoie! Pandemia nu s-a încheiat. Chiar dacă este război și nu se mai vorbește foarte mult pe acest subiect, cazurile de COVID-19 sunt în creștere. Oricum, acest modular nu ține doar de COVID-19 până la urmă, este o secție bine dotată, de primiri urgențe pe COVID, în momentul de față, dar serviciile medicale se pot extinde pe infecțioase sau pe orice altceva. Deci eu zic că această investiție este binevenită pentru spitalul din Caransebeș!”, precizează city-managerul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/