Modernizări şi construcţii de baze sportive! Pista de atletism de la Stadionul Tineretului a fost asfaltată, urmează suprafaţa sintetică

pista atletism stadion lugoj

Modernizarea pistei de atletism de la Stadionului Municipal Lugoj, promisă în această vară de Clubul Sportiv Municipal Lugoj, a intrat, în sfârșit, pe făgașul normalității.

La începutul acestei săptămâni au debutat lucrările de asfaltarea a pistei din jurul terenului principal, conturul având lungimea de 400 de m și lățimea de 7 m. Peste stratul de asfalt urmează să se toarne, în ultima fază a lucrărilor, un covor din tartan. Recepția pistei modernizate complet este prevăzută pentru sfârșitul lunii septembrie, iar în cazul vremii defavorabile, în prima parte a lunii octombrie. Finanțarea de aproape 700.000 de lei provine de la bugetul local. Suprafața totală de lucrări este de circa 3000 de m.p. Lucrările de modernizare au început la mijlocul acestei veri, prin așezarea unui strat de piatră concasată, ca bază pentru fundație.

Gata şi proiectul pentru noul stadion

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că în următoarele zile așteaptă să primească proiectul pentru autorizarea construcției celui de-al doilea stadion al municipiului, cu dimensiuni mai reduse, în zona fostei autogări. Conform promisiunilor celor de la CNI, stadionul ar trebui să fie predat în iunie 2023. Lucrările urmează să fie executate de aceeași firmă, care a efectuat și proiectul.

“Săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare vom primi proiectul pentru emiterea autorizației de construcție a noului teren de fotbal, cu tribune și vestiare. A doua zi după ce vom avea proiectul, vom putea emite autorizația de construcție. Amplasamentul a fost predat anterior. Teoretic, lucrările ar putea începe, luna următoare. Timpul rămas până la finalizarea proiectului, conform datelor din contract este de aproximativ nouă luni”, a spus Bogdan Blidariu, primarul (interimar) al Lugojului.

Viitoarea bază sportivă este un proiect comun cu alte baze a căror construcție este finanțată de guvern și va avea 500 de locuri în tribune și vestiare.