Blocaţi în acte! Studiul de trafic amână amenajarea sensului giratoriu de pe centură pentru 2023

sens giratoriu lugoj

Amenajarea sensului giratoriu din “intersecția morții”, de pe centura ocolitoare a Lugojului, în punctul de traversare spre platforma industrială de pe drumul Tapiei, se amână pentru anul viitor. Studiul de trafic, cerut de cei de la Direcția Regională de Drumuri și care are ca termen de realizare șapte luni de zile, a încetinit planurile administrației locale pentru amenajarea sensului giratoriu, care are ca scop reducerea numărului de accidente în sectorul de rulare în cauză.

Din datele care le avem până acum se așteaptă ca studiul de trafic să se finalizeze cel târziu în octombrie. După ce vom avea studiul de trafic, vom putea trece la proiectarea sensului. Lucrările se vor putea executa abia la anul”, a explicat Bogdan Blidariu, primarul (interimar) Lugojului.

Reglementarea suplimentară a circulației rutiere în zona în care se așteaptă amenajarea viitorului sens giratoriu a fost pusă în discuție de mai mulți ani, propunându-se la un moment dat un sistem de semaforizare pentru traversarea centurii pe direcția Tapia. Birocrația și ezitările în luarea unor decizii rapide și hotărâte au blocat, însă, punerea în execuție a propunerilor de securizare rutieră a celei mai periculoase intersecții de pe raza municipiului, iar între timp accidentele rutiere s-au înmulțit, multe soldându-se cu consecințe deosebit de grave, înregistrându-se, până în prezent peste 20 de persoane decedate.