Modernizarea pieței agroalimentare din Govândari rămâne, momentan, la stadiul de proiect!

piata resita nord

De aproximativ patru milioane de euro are nevoie Primăria Reșița pentru modernizarea pieței din Lunca Bârzavei, acolo unde nu s-au mai făcut investiții serioase în ultimii 10 ani.

Nemulțumit de felul în care arată Piața Agroalimentară Reșița Nord, primarul Ioan Popa este hotărât să o pună la punct și să o transforme într-una modernă, în care condițiile de desfacere a produselor să primeze. Numai că pentru a și reuși acest lucru, are nevoie de o sumă importantă, de care municipalitatea nu dispune la acest moment.

„Am făcut un studiu de fezabilitate cu Vitamina, firma care ne-a făcut și Centrul Civic. Proiectul este gata, a fost plătit de Dorin Bistrian (directorul SC Piețe SRL), și colegii de la Piețe. Căutăm axe de finanțare să putem să o facem. În ciclul financiar trecut s-au făcut piețe pe proiecte transfrontaliere. Oravița a construit o piață cu astfel de fonduri și poate vom reuși și noi în acest ciclu. Dacă nu, vom căuta în altă parte. Va trebui să facem o piață modernă acolo. A ieșit un proiect bun, dar e un proiect care costă undeva la vreo patru milioane de euro. Este un cost destul de semnificativ, dar condițiile se vor schimba semnificativ.”, a declarat primarul Ioan Popa.

Studiul de fezabilitate realizat de cei de la Vitamina, și aprobat de aleșii reșițeni în august 2021, propune pe lângă modernizarea pieței, și reabilitarea aleii Daliei și a străzilor de legătură din zonă. De asemenea, se mai are în vedere și amenajarea de parcări și platforme de gunoi subterane.