Modernizare de drum. Condiții mai bune pentru locuitorii din Moldova Nouă, Cărbunari, Sasca Montană și Ciuchici

Consilierii județeni au încheiat ultima ședință din acest mandat aprobând proiectul de infrastructură rutieră, privind modernizarea DJ 571-intersecție DN 57-Moldova Nouă-Cărbunari-Sasca Montană-Ciuchici (intersecție DN 57). Proiectul va fi depus în vederea sprijinului financiar acordat prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.

Acest proiect, unul de interes județean, este în concordanță cu Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului Caraș-Severin 2015-2020, axa prioritară I, de realizarea unui sistem integrat de transport la nivel județean. Pentru realizarea lui, Consiliul Județean Caraș-Severin va încheia parteneriate cu unitățile administrativ-teritoriale Moldova Nouă, Ciuchici, Sasca Montană și Cărbunari.

Referindu-se la acest proiect, președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, a declarat presei: „A fost elaborată o fișă de proiect având ca obiectiv general creșterea competivității economice și îmbunătățirii condițiilor de viață ale comunităților din zona urbană Moldova Nouă și zonele rurale Cărbunari, Sasca Montană și Ciuchici, prin creșterea conectivității și mobilității zonelor rurale din vecinătatea coridorului rutier TEN-T 7. Proiectul vizează reducerea disparițiilor de dezvoltare și a decalajelor rural-urban, prin îmbunătățirea accesului locuitorilor din mediul rural către orașe și municipiul Reșița. Accesul rutier facil oferă locuitorilor din mediul rural oportunități crescute în domeniul învățământului (școli-licee), în cel al sănătății (spitale) și a oportunităților economice, respectiv locuri de muncă. Investițiile în infrastructura rutieră, mai ales cele din vecinătatea rețelelor transeuropene importante, aduc un plus valoare în nivelul de trai al comunităților beneficiare”.

leader board 728 x 90 px

Sursă foto: Arhivă

(E)