Mocioalcă și Spânu au plecat din PSD! „La PRO România regăsesc valorile pe care le-am susținut și le susțin în continuare!”

Liderul PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a făcut astăzi mutarea pe care expressdebanat.ro a anunțat-o săptămâna trecută! S-a lepădat de Liviu Dragnea și a trecut alături de Victor Ponta, în Pro România! Îl urmează, deocamdată, deputatul Ion Spânu!

„Îmi depun demisia din PSD și adeziunea la grupul parlamentar în care regăsesc valorile pe care le-am susținut și le susțin în continuare. La PRO România! Şi asta pentru că, deşi este nevoie de putere interioară să rezişti şi să insişti, uneori este nevoie de multă putere interioară să ştii când să renunţi”, a anunțat Mocioalcă.

Într-o scrisoare adresată președintelui PSD și colegilor de partid, Mocioalcă vorbește despre o stare de fapt umilitoare și intolerabilă generată de Liviu Dragnea pe care o trăise după 24 de ani petrecuți în PSD. „Au trecut 24 de ani și am rămas loial valorilor în care am crezut și în care cred cu tărie. Am intrat în PSD pentru că am crezut că locul României este alături de Europa și SUA. (…) Este dezamăgitor, însă, ca acum, după toată această istorie comună, să constat că nu mai există niciun fel de respect pentru toate aceste eforturi. Mai ales din partea unor persoane care nu au fost alături de noi atunci când treceam prin cele mai cumplite momente. Este nedrept și umilitor ca eu, asemenea unor alți colegi ai mei din PSD, să așteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puși în discuție și judecați de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte”, a transmis Mocioalcă.

Fostul de acum lider PSD Caraș-Severin spune că PSD merge astăzi, condus de Liviu Dragnea, pe un drum greșit și tocmai de aceea i se alătură lui Victor Ponta, în PRO România, un partid social-democrat european, pro-american, preocupat de agenda românilor și nu de răfuieli politice și de agende personale. „Le sugerez tuturor celor care se vor supăra de acest gest politic, să nu caute explicații în ocultele statului paralel, în false dosare, în vanități rănite sau în lupte politice trecute sau prezente. Să caute explicații în viitor, în ceea ce se construiește astăzi în PSD și pe lângă PSD. Să se gândească bine la experiența altora care s-au crezut nemuritori și s-au jucat iresponsabil cu puterea, ajungând în final victimele propriei lor puteri. Sunt mai mult decât convins că majoritatea zdrobitoare a colegilor mei îmi împărtășesc opiniile și valorile. Poate nu au încă determinarea și curajul să treacă la acțiune. Sunt foarte convins că viitorul foarte apropiat ne va aduce într-un fel sau altul din nou împreună”, a mai afirmat Mocioalcă. Practic, acesta confirmă că va urma un val întreg de demisii din PSD Caraș-Severin. În mod cert, îl va urma deputatul Ion Spânu!