Mocioalcă și-a „rezolvat” în instanță un nou mandat de parlamentar! În PSD Caraș-Severin se lasă cu scandal și demisii!

Social-democrații din Caraș-Severin își desemnează astăzi lista cu candidați pentru alegerile parlamentare din decembrie, iar imediat după sunt așteptate mai multe demisii și valuri de nemulțumire!

Agenția Națională de Integritate ar fi putut aerisi listele PSD Caraș-Severin pentru Parlament, dar Mocioalcă a plătit o armată de avocați pentru a fi sigur de încă un mandat. Liderul social-democrat nu e deloc convins că va câștiga procesul cu ANI, care l-a declarat incompatibil pentru că și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar, dar e liniștit cel puțin că sentința definitivă nu va veni înainte de 11 decembrie, ziua alegerilor. Cu alte cuvinte, nu poate fi împiedicat să apară pe buletinele de vot.

Pentru a putea candida, Mocioalcă a folosit tot felul de tertipuri ca să tergiverseze judecarea pe fond a dosarului în care a contestat decizia ANI. De altfel, Mocioalcă are şi o interdicţie de la Agenţia Naţională de Integritate de a mai candida, dar instanțele i-au cam făcut jocul, au acceptat tragerile intenționate de timp ale acestuia și atât timp cât decizia nu e încă executorie, nimeni nu-l poate împiedica să deschidă una din listele pentru Senat sau Camera Deputaților.

Pentru a-și atinge scopul, se poate spune că Mocioalcă a „făcut pe prostu’”, iar avocații săi au pozat în niște începători. Au atacat inițial decizia ANI la Tribunalul Caraş-Severin, deși știau cu toții foarte bine că o astfel de speță e de competența Curții de Apel Timișoara. Instanţa i-a făcut jocul şi l-a dus pe Mocioalcă din amânare în amânare. De fiecare dată s-au găsit motive: amânări pentru angajare de apărător, deşi cererea de chemare în judecată e făcută de o societate de avocaţi, care îl şi reprezintă ulterior în instanţă, amânări deoarece apărătorul său nu a putut fi prezent având cursuri la universitate!

În aceste condiții, e clar, Mocioalcă va fi pe listele PSD. Zvonurile de ultimă oră spun că s-ar fi răzgândit și că ar deschide lista pentru Senat, listă ce a dat naștere unui adevărat scandal în PSD Caraș-Severin, demisii scrise și atacuri dure în spațiul public între cei care se vor în Parlament. În mare parte, numele candidaților vor fi aflate astăzi, dar oficializarea candidaturilor urmează să o facă în final Bucureștiul, listele vor trece prin mâna lui Liviu Dragnea.