Mocioalcă iese la rampă înaintea şedinţei CEx de azi: Guvernarea Tudose merge foarte bine!

explo 1000x200

Foarte discret în declaraţii politice când apar divergenţe între premier şi liderul de partid Liviu Dragnea, preşedintele PSD Caraş-Severin a simţit nevoia să reacţioneze public zilele acestea, înaintea şedinţei de azi a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Într-o postare pe Facebook intitulată „Tema conflictului acut din PSD este artificială“, deputatul de Caraş-Severin Ion Mocioalcă susţine că în interiorul PSD nu există lupte pentru putere.

„Sistematic și consecvent apar și se întrețin așa zisele știri despre grupări din PSD aflate în conflict acut, care sunt gata de gesturi radicale una împotriva alteia pentru supremație
De la începutul guvernării PSD nu a existat nici măcar o singură lună în care să nu se lanseze scenarii privind presupuse conflicte în partid, care urmăresc să provoace din interior o scindare a partidului. PSD însă rămâne unit și își vede în continuare de treabă pentru realizarea programului de guvernare“, susţine deputatul Ion Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş-Severin.

Social-democratul este de părere că în mod repetat „se nasc și se propagă scenarii de luptă în interiorul PSD menite să demonstreze o așa zisă fragilitate, instabilitate și nesiguranță și implicit să determine efecte negative privind imaginea și performanța politice. PSD a guvernat bine, a îndeplinit peste 90% din programul de guvernare pe 2017 și se menține în preferințele românilor la același nivel de la alegerile din 2016. Rămân doar scenarii ale unor interese adverse ale PSD și ale guvernării“.

„Fapt e că PSD e solidar! Nu s-a scindat și nici nu există niciun motiv care să slăbească unitatea internă a partidului“ – deputatul Ion Mocioalcă, preşedinte PSD Caraş-Severin

În opinia lui Mocioalcă, guvernarea merge foarte bine și performează, iar prognozele sunt bune: în 2018, România va avea în premieră un PIB mai mare de 200 de miliarde de euro, creșterea economică este prognozată la 5,5%, bugetul este orientat spre dezvoltare și investiții cu priorități educație, sănătate și infrastructură.

„Orice inițiative în privința partidului sau de organizare a Executivului – vor fi abordate democratic în interiorul PSD așa cum s-a întâmplat și până acum. Nicio decizie majoră a PSD nu s-a luat fără consultarea liderilor partidului în cadrul Comitetului Executiv Național“, mai transmite Ion Mocioalcă.

Amintim că în presa centrală au apărut în ultimul timp informaţii pe surse cum că Liviu Dragnea ia în calcul schimbarea premierului Mihai Tudose, în timp ce voci importante din principalul partid aflat la guvernare cer convocarea Congresului PSD, unde s-ar putea pune în discuţie oportunitatea menţinerii lui Liviu Dragnea în fruntea social-democraţilor. Şedinţa de azi a Comitetului Executiv Naţional al PSD ar putea aduce clarificări. CEx se reunește la ora 14, la sediul central al partidului, pentru a lua o decizie după ce Doina Pană a demisionat din funcția de ministru al Apelor și Pădurilor, social-democrații urmând să discute și oportunitatea unei restructurări mai ample a guvernului, precum și nemulțumirile din partid.

banner 970 x 250