Mocioalcă, despre provocări și alternative cu reprezentanții NATO și ONU!

Președintele Comisiei pentru apărare din Camera Deputaților, Ion Mocioalcă, a deschis lucrările forumului „Controlul civil asupra serviciilor de intelligence 2016-2026: provocări și alternative”, punctând în discursul său importanța creării de mecanisme pentru un control democratic eficient.

Forumul „Controlul civil asupra serviciilor de intelligence 2016-2026: provocări și alternative”, forum organizat în parteneriat cu Raportorul Special al Națiunilor Unite pentru viață privată, a fost găzduit în perioada 11-12 octombrie de către comisiile pentru apărare din Camera Deputaților și Senat, Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI și Comisia specială a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe.

La eveniment au participat reprezentanți ai Națiunilor Unite, Consiliului Europei, parlamentari din state membre NATO și UE și reprezentai ai serviciilor de intelligence. În cadrul forumului au fost prezentate practici recomandate și lecții învățate în controlul civil al serviciilor de intelligence.