E oficial! PSD Caraş-Severin şi-a stabilit lista pentru Parlament! Surprize pe lista de la Senat!

Ionuţ Chisăliţă a fost votat de Comitetul Executiv Judeţean al PSD Caraş-Severin pentru primul loc pe lista de la Senat, singurul considerat eligibil, iar deputatul Ioan Benga pentru poziţia secundă. Marius Damian şi Aurel Duruţ încheie lista cu care PSD se va prezenta la alegerile din decembrie pentru camera superioară a Parlamentului.

Dacă la Senat au fost surprize, în deschiderea listei pentru Camera Deputaţilor Ion Mocioalcă nu a avut contracandidat, iar Luminiţa Jivan l-a învins zdrobitor pe actualul deputat Valentin Blănariu, câştigând poziţia secundă pe listă. Al treilea a fost trecut trezorierul partidului, Ioan Spânu, urmat de Valentin Boşneag. Vestea ar putea fi proastă pentru locuitorii din Dealul Crucii care, anul acesta, vor trebui să-şi facă singuri proviziile de varză, actualul deputat Valentin Blănariu fiind trecut abia pe locul 5 din listă, unul considerat neeligibil. Asta dacă o fi adevărat ce a povestit un denunțător procurorilor. Lista pentru Camera Deputaților are și un loc şase, ocupat de consilierul judeţean Petru Borduz.

Deşi până mai ieri disputele au fost extrem de dure pe marginea poziţiilor dorite pe liste, ziua de azi a fost una liniştită, unde toţi membrii CEX judeţean (în mare parte primari şi consilieri judeţeni) au râs şi s-au sărutat în văzul lumii, tocmai pentru a spulbera orice idee de scandal în PSD. Doar preşedinta OFSD Caraş-Severin, Tudoriţa Nicula, care a părăsit lucrările CEX-ului înainte de finalizarea lor, supărată de faptul că nu a prins niciun loc elegibil pe listă, nu a reușit să fie la fel de teatrală ca și colegii ei, la fel de nemulțumiți. Pe surse am aflat că Tudoriţa Nicula ar fi protestat faţă de faptul că membrii de partid nici nu ar fi cutezat să candideze pentru cele două locuri eligibile de la Cameră, socotind că, de fapt, pentru acele locuri s-ar fi făcut aranjamente şi nimeni nu ar mai fi avut curaj să candideze. Nimeni în afară de… Blănariu. Nici deputatul Benga nu a părut foarte fericit de rezultat, fiind doar pe locul doi la lista pentru Senat!

Ceva mai senin s-a arătat Ionuţ Chisăliţă, bucuros că partidul i-a acordat încrederea pentru un post aşa de important, considerând numirea ca o apreciere a întregii sale activităţi. Şi tot senin a ieşit şi Ioan Crina, care ne-a atras atenţia că n-a dus niciun fel de luptă, ba chiar nici nu a candidat pentru vreun loc, aşa că nu avea cum să piardă. Eu mă bucur că am văzut lupte strânse şi pentru locul 5 sau 6, nu numai pentru locurile considerate eligibile, ceea ce denotă că, pentru colegii mei, este considerat o onoare să candidezi din partea PSD, indiferent de locul ocupat pe listă”, a declarat deputatul Ion Mocioalcă imediat după finalizarea lucrărilor.

Ce mai trebuie precizat este că locurile votate azi de CEX-ul judeţean nu sunt definitive, ele urmând să fie analizate la Centru şi unde, evident, se mai pot răsturna situații.