Mocioalcă, despre legea carantinării: „Vom asista în continuare la același blat PSD-PNL, iar până la urmă legea va trece”

Mult timp s-a vorbit că PSD și PRO România vor merge împreună la alegerile locale și parlamentare, ca singura șansă a Stângii în acest an electoral de a ajunge din nou la putere. Lucrurile nu par să stea întocmai, mai cu seamă că cele două partide au atitudini diferite și abordează în mod propriu problemele pe care ar trebui să le rezolve de comun acord.

Mai mult, liderii PRO România îi suspectează pe cei din PSD de blat cu puterea. Cel puțin asta susține Ion Mocioalcă, secretarul general al formațiunii conduse de Victor Ponta. „După ce Curtea Constituțională a declarat carantinarea drept o privare de drepturi și libertăți cetățenești, Guvernul PNL a venit în Parlament cu un simulacru de lege pe care absolut toate forțele politice, precum și societatea civilă, îl critică. Cu toate acestea, liberalii se încăpățânează să o treacă prin Parlament, deoarece această lege dă dreptul Guvernului de a comite noi abuzuri și ilegalități”, spune deptutatul PRO România.

Secretarul general este surprins de atitudinea partidului condus de Marcel Ciolacu, cel care una spune și alta face, ceea ce creează confuzie chiar și în interiorul PSD.

„Ceea ce este de neînțeles este faptul că PSD, prin toate «gurile de tun» ale partidului, desființează această lege, dar, în mod surprinzător, social-democrații au votat-o în Camera Deputaților. De aici și convingerea noastră că și amânarea discutării legii în Senat reprezintă o tragere de timp din partea PSD. În consecință, vom asista în continuare la același blat PSD-PNL și până la urmă această lege va trece”, este de părere Mocioalcă.

În privința partidului său, lucrurile par destul de clare: „PRO România a fost singurul partid consecvent de la început și împotriva acestei legi și nu numai împotriva ei, ci și împotriva tuturor acțiunilor întreprinse de Guvernul Orban, pe care îl dorim cât mai repede dat jos. Din păcate, suntem la mâna PSD care, deși mereu amenință Executivul cu moțiunea de cenzură, nu știu ce l-a reținut să o depună până acum și ce îl reține să facă acest lucru de îndată. Așteptăm cu toții forma finală a legii, ce va fi votată luni în Senat, pe care parlamentarii PRO România au dezavuat-o in corpore”, a mai precizat, pentru Express de Banat, Ion Mocioalcă.