Acuzat fiind că a trădat atât PSD, cât și Pro România, dar și că nu i s-ar fi cuvenit prima poziție pe lista candidaților social-democrați pentru Senat, Ion Mocioalcă le reamintește contestatarilor că politica e pe voturi și că sub comanda sa s-au obținut cele mai bune rezultate pe care partidul le-a avut vreodată în Caraș-Severin.
Deputatul spune încă o dată că nu a plecat din PSD pentru că și-a propus să trădeze partidul, ci că, împreună cu o serie întreagă de membri importanți, a semnat o moțiune împotriva lui Liviu Dragnea cu care avea conflicte care nu mai puteau fi depășite. Mulți dintre cei care au semnat această moțiune se află astăzi în conducerea actuală a PSD. Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu. Alții sunt în conducerea actuală a conducerii organizației PSD Caraș-Severin, printre aceștia fiind și Silviu Hurduzeu. „Ironia situației constă în aceea că tocmai oamenii care au avut curajul să semneze atunci acea moțiune nu pot vorbi niciodată despre faptul că eu am trădat PSD, iar cei care nu au avut curaj o fac acum cu foarte mare dezinvoltură. Asta arată despre cei din urmă că fie nu știu despre ce este vorba, fie au un caracter care nici nu merită calificat. Cine cunoaște istoria politică recentă, adică numai pe ultimii 4 ani, și are bună credință, sigur nu poate face asemenea afirmații. Pentru că se face de râs”, a comentat Mocioalcă.
Parlamentarul a ținut să explice că e singurul dintre adversarii declarați ai lui Liviu Dragnea care a fost reprimit în partid după plecarea la Pro România. „Dintre toți cei care am plecat la Pro România eu sunt singurul care a fost primit înapoi atât de către conducerea centrală a PSD, cât și de cea județeană, pentru a candida pe un loc eligibil. Toate aceste persoane cunosc exact situația atât din momentul plecării, cât și din momentul reîntoarcerii”.
Lui Mocioalcă i se reproșează de către unii că a trădat nu doar PSD, ci și Pro România. Parlamentarul spune însă că a fost întotdeauna un susținător al stângii unite, pentru care va insista în continuare: „Diverse motive au făcut imposibilă o asemenea alianță și în alegerile locale, în special la candidaturile cheie ale acestei campanii, și în aceste alegeri parlamentare. Voturile de stânga nu trebuie disipate, era necesară o strategie comună pe partea stângă”.
Ion Mocioalcă le-a răspuns și celor care spun că așteaptă să primească de la PSD ce nu i se cuvine. „Organizația PSD Caraș-Severin este poziționată în acest moment așa cum este pentru că sub conducerea mea am reușit la ultimele alegeri parlamentare un scor de aproape 50%, având un senator și trei deputați. De asemenea, la alegerile locale, în 2016, am obținut președinția Consiliului Județean, majoritate în Consiliul Județean și majoritatea primăriilor. Este adevărat, a fost un context electoral favorabil, dar nici nu se poate trece cu vederea ceea ce s-a întâmplat. Să vină acum cineva din PSD și să îmi spună că cer de la PSD ce nu mi se cuvine înseamnă că nu știe ce s-a întâmplat sau că nu a avut nicio contribuție la acest rezultat. Cine a fost atunci în mod real alături de mine mă susține în acest moment”, a replicat deputatul.
Totodată, Mocioalcă avertizează că a conduce o organizație județeană în perioada de opoziție este o sarcină mult mai grea decât în perioadele în care partidul este la putere și subliniază încă o dată că social-democrații care i-au fost în mod real alături și sunt și acum.