După aproape 20 de ani de funcționare, societatea Salprest, înființată în 2001 în urma desființării fostei Întreprinderi de Gospodărire a Orașului Lugoj, cea care s-a ocupat de curățenie pe domeniul public, își închide definitiv porțile. Clădirile din strada Plopilor, unde au fost sediul și atelierele, sunt scoase la licitație la prețul de 100.000 de euro, iar o parte dintre angajați au rămas fără locuri de muncă.
Activitatea de curățenie pe străzile și în parcurile din municipiu va continua prin crearea unui serviciu de salubritate cu personalitate juridică în cadrul Primăriei Lugoj și în subordinea Consiliului Local Lugoj. Personalul operativ (muncitori-măturători, șoferi, mecanici și lăcătuși) al fostei societăți Salprest a fost preluat de noul serviciu al Primăriei.
„De săptămâna viitoare, o parte dintre angajații de la Salprest trec la Primărie și vor avea noi contracte de muncă. Sunt 20 de oameni din cei care au fost, care vor fi la serviciul de salubritate. Carla Lupșa îi va coordona, până va exista un șef al acestui serviciu. Vom avea de rezolvat o serie de probleme, pentru ca totul să meargă cum trebuie. Nu este ușor. Dintre mașinile pe care noi le-am dat Salprestului, doar una mai este în stare de funcționare. Mașinile de măturat străzile și trotuarele nu funcționează. Ne trebuie o volă să împingem molozul, o mașină de spălat toaletele, o mașină de transportat, un tractor pentru adunat gunoaiele”, spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.
În următoarea perioadă, la solicitarea unor consilieri locali va avea loc o întâlnire între șeful executivului local și aceștia pentru a căuta o soluție de recuperare a clădirilor scoase la licitație, în care până în 17 februarie a funcționat Salprest.
Rămân, în urma acestei societăți, o mulțime de întrebări, legate de modul în care a fost gestionată activitatea, cum a ajuns o firmă aflată pe profit la faliment, de ce nu a dorit administrația să o salveze și a preferat un nou serviciu și mai ales cum va funcționa acesta pentru ca Lugojul să iasă din mizerie.