Mită electorală cu remorca! Se întâmplă în Caraș-Severin!

Candidatul PSD pentru Primăria comunei Zăvoi, Florinel Obrejan, este acuzat că ar fi încercat să-i corupă pe cetățenii din comună care vor ieși la vot în ziua de 5 iunie, oferindu-le, printr-un intermediar, nisip pentru construcții!

Un apel la 112 al unui locuitor din Zăvoi a anunțat luni la prânz că în comună și în satele aparținătoare, Măgura și Voislova, un bărbat distribuie cetățenilor nisip pentru construcții, cerându-le în schimb să voteze candidații PSD. Bărbatul a anunțat că nisipul este depozitat în mai multe locuri din comună și că e servit oricine promite că va pune ștampila pe sigla PSD. „Lucrătorii de poliție s-au deplasat la adresa indicată în apel, unde au găsit un tractor cu remorca aproape plină cu nisip, dar și trei persoane care încărcau nisipul. Și-a făcut apariția și proprietarul, un bărbat în vârstă de 45 de ani, care le-a spus polițiștilor că nisipul este al său, prezentând în acest sens un document justificativ, susținând că nisipul care se încărca îl împrumuta unui vecin. Mai multe persoane au fost audiate la Postul de Poliție din Zăvoi“, a precizat Cecilia Dăneț, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor, dar candidatul PSD, Florinel Obrejan, susține că oamenii legii sunt pe o pistă falsă, el neavând habar despre nicio găleată de nisip, despre niciun intermediar care să-i „cumpere” astfel voturi. Mai degrabă ar merge pe varianta unui scenariu al liberalilor, care ar fi urmărit să-l denigreze.

 

foto: caon