Misiunea economică din SUA, un real succes! Firmele din Timiș au cucerit Statele Unite!

CCIAT  a organizat o nouă misiune economică, de această dată, în Statele Unite ale Americii. Astfel, s-au intensificat relațiile economice dintre România și SUA, s-au identificat noi posibilități de afaceri și s-au stabilit contacte directe de colaborare cu oameni de afaceri americani.

În perioada 7 – 17 noiembrie, un număr de 18 agenți economici reprezentând 13 firme membre ale Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș au participat la o misiune economică multisectorială în Statele Unite ale Americii, la New York și Miami.

Obiectivul principal al misiunii economice a fost creșterea vizibilității firmelor timișene, promovarea produselor și serviciilor acestora pe piața americană, identificarea de noi oportunități de afaceri și stabilirea unor parteneriate viabile.

La Consulatul General al României de la New York, delegația a fost primită de E.S. Domnul Cătălin Radu DANCU, Consul General, și Dr. Chivel PORUMB, Ministru consilier pe probleme economice, iar discuțiile au vizat în principal situația schimburilor comerciale și a cooperării economice bilaterale.

Cea de-a doua întâlnire importantă a avut loc la Consiliul de Afaceri Româno-American (RABC), o organizaţie neguvernamentală, cu sediul central pe Broadway la New York, formată din oameni de afaceri români care reprezintă aproape toate industriile importante din SUA și a căror cifră de afaceri este în jur de jumătate de miliard de dolari.

Sunt foarte multe domenii pe care am putea să le abordăm în România, dar în primul rând ne vom concentra pe domeniul sănătate unde oportunităţile sunt aproape fără limită. Populaţia, în special din zonele rurale ale ţării, îmbătrâneşte mai mult ca niciodată. Speranţa de viaţă a crescut şi asta înseamnă că oamenii au din ce în ce mai multă nevoie de doctori, de clinici, de tratamente şi de spitale.”, a spus președintele RABC, Ștefan Minovici.

În calitate de inițiator și producător al Festivalului „Romania Day on Broadway”, președintele RABC a lansat Camerei de Comerț și delegației timișene invitația de a lua parte la ediția de anul viitor a Festivalului. Ziua României de pe Broadway este un eveniment unic și valoros, recunoscut de autoritățile statului și al orașului New York, dedicat valorilor şi tradiţiilor culturale româneşti.

La rândul său, președinte RABC a răspuns favorabil propunerii CCIA Timiș de a semna un Acord de Colaborare inter-instituțional, lucru care se va întâmpla în cursul lunii ianuarie 2020, cu ocazia venirii sale în România, la București și Timișoara.