„Mișcarea de rezistență” îi forțează mâna președintelui Frunzăverde!

Universitatea „Eftimie Murgu” e obligată să organizeze un al doilea concurs pentru desemnarea decanului Facultății de Inginerie, fiind tot mai clar că degringolada și haosul continuă și că, dacă interesele personale vor prima și de acum încolo, învățământului superior din Reșița i se va pune cruce!

„Mișcarea de rezistență” din UEM vrea să împiedice cu orice preț ca în funcția de decan al Facultății de Inginerie să ajungă un om al fostului rector, actualmente președinte al Senatului, Doina Frunzăverde. Așa cum se vorbește, de exemplu, că ar fi Florentina Cziple. După ce fostul rector a ajuns președintele Senatului, iar la șefia Rectoratului și Facultăților de Științe Sociale și Științe Economice au fost unși oameni dintre cei care nu i-ar ieși din cuvânt niciodată, după cum se vehiculează pe holurile universității, profesorii care au contestat vehement deciziile Doinei Frunzăverde încearcă acum să o împiedice pe aceasta să dețină puterea absolută în UEM. Singura funcție importantă care a mai rămas în joc este cea de decan al Facultății de Inginerie.

S-au înscris la concurs trei candidați: Florentina Cziple, care s-ar bucura de susținerea Doinei Frunzăverde, Sava Ianici, despre care președintele Senatului nici nu ar vrea să audă, și Eugen Răduca, pe care nu l-ar dori aproape nimeni. În mod paradoxal, nici măcar el nu s-ar vrea în fotoliul de decan! Cu toate acestea, la concursul din urmă cu două săptămâni, exact el a fost desemnat câștigător. Și-a dat demisia, iar acum concursul se reia. Mâine. Cu aceiași trei candidați! În fața comisiei de evaluare vor ajunge însă numai doi, exact ca prima dată, Ianici și Răduca, Cziple nefiind validată din cauza numărului prea mic de voturi. Firesc, se pune întrebarea de ce s-a înscris din nou Răduca la concurs dacă odată ce a fost ales decan a demisionat? Simplu, pentru a încurca socotelile care ar fi fost făcute de la bun început. Dacă în cursă ar fi intrat doar Cziple și Ianici, prima, adică omul care s-ar bucura de susținerea Doinei Frunzăverde, ar fi ajuns decan. Răduca a acceptat să intre din nou în concurs doar pentru a împiedica prezența Florentinei Cziple în faza finală și a forța astfel mâna comisiei să-l valideze prin vot pe Sava Ianici la șefia Facultății de Inginerie. Acolo unde a mai fost. Nu e exclus însă ca, mâine, Răduca să fie ales din nou decan. Și apoi să urmeze iar o demisie și tot așa, la nesfârșit.

În astfel de condiții, la „Eftimie Murgu” nu mai putem vorbi despre intrarea în normalitate după cutremurul provocat de procurorii anticorupție, soldat cu trimiterea unor profesori în pușcărie, ci despre continuarea unui război intern, care afectează pe toată lumea, care pune spațiul academic reșițean într-un con de umbră. Din care s-ar putea să-i fie imposibil să mai iasă!