Exerciţii simple pentru forme de invidiat

Toate femeile visează să aibă dimensiuni de model, dar din lipsă de timp sau resurse financiare, nu pot ajunge prea des la sala de fitness. Sorin Piţigoi, instructorul de la Fitnesstudio, vine cu câteva idei de exerciţii uşoare, care pot fi efectuate acasă, pentru o musculatură tonifiată şi un corp cu forme armonioase.

Ţinând cont că ieri a fost 8 martie, ziua mamei, ziua femeii, să vorbim un pic despre beneficiile pe care le au persoanele de sex feminin, dacă frecventează o sală de fitness.

Ştim cu toţii că femeile sunt mai predispuse în a face osteoporoză. În cazul acestei afecţiuni, exerciţiile fizice au ca scop tonifierea musculaturii, determinând creşterea densităţii osoase.

Eu recomand ca exerciţiile fizice pentru tonifierea musculaturii să fie făcute într-o sală de fitness, cu aparatură specializată.

Dacă din diverse motive nu puteţi ajunge într-o sală de fitness vă propun câteva exerciţii pe care le puteţi face şi acasă.

  • alergare pe loc timp de 30 de secunde
  • din poziţie stând vertical, braţele întinse lateral cu coatele în extensie, se fac mişcări circulare cu braţele, crescând treptat amplitudinea, apoi scăzând-o, timp de 30 de secunde, apoi se reia exerciţiul în sens invers încă 30 de secunde
  • din poziţie stând vertical cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, se apleacă trunchiul în faţă la 90 de grade cu mâinile întinse lateral cu coatele în extensie, se menţine 30 de secunde
  • din poziţie verticală cu mâinile pe şolduri se fac mişcări circulare de bazin în ambele sensuri
  • din poziţie culcat pe spate, coapsele la 90 de grade faţă de bazin, se fac mişcări de pedalare
  • se sare coarda timp de 30 de secunde.
  • genuflexiuni.
  • înclinări laterale ale corpului din poziţia stând vertical cu o mână la şold, iar cealaltă la ceafă, după care schimbăm poziţia mâinilor în partea opusă
  • flotări cu genunchii pe podea. O variantă şi mai uşoară: din poziţia stand vertical la o lungime de braţ de un perete, palmele lipite de perete, flexia braţelor cu apropierea pieptului de perete, revenire.

Se poate repeta circuitul de trei sau patru ori sau se pot face trei sau patru serii din fiecare.

Cu timpul treceţi la un nivel mai avansat şi puteţi folosi progresiv greutăţi şi, bineînţeles, să   adăugaţi exerciţii în aşa fel încât să acoperiţi toate grupele musculare însă, nu uitaţi să faceţi un control medical înainte de a începe un program de pregătire fizică.

Dacă vreţi să fie ziua voastră în fiecare zi, faceţi sport şi vă veţi simţi excelent tot anul!

Sorin Piţigoi, instructori fitness