Mișcare pentru sănătate, cu Sorin

Cotidianul online „Express de Banat” și instructorul Sorin Pițigoi, de la Sala Fitnesstudio din cadrul Complexului pentru Sport și Sănătate din cartierul Govândari, îți prezintă astăzi beneficiile exercițiului fizic. Asta, după ce săptămâna trecută ai aflat cum să scapi de celulită.

 Exercițiul fizic diminuează angoasa, stresul, anxietatea și elimină agresivitatea, tensiunile și frustrarile. Prin efortul fizic ponderat, dar prelungit se creează o senzație de plăcere.

De asemenea, este eficient în reducerea sentimentelor de depresie, tensiune, manie și confuzie. De asemenea, activitatea fizică are efecte și în contracararea urmărilor stresului excesiv.

 Sorin ne explică faptul că tot prin mișcare, se îmbunătățește funcționarea glandelor endocrine și exocrine, dar și cea a tuturor organelor interne, printr-o intensificare a irigației sanguine, prin masarea mușchilor și prin mișcare.

Exercitiul fizic menține sau recuperează coloana vertebrală și articulațiile, mărește mobilitatea și reduce durerile de spate și pe cele articulare.

 Micșorarea tensiunii intracraniene este, de asemenea, un efect al sportului. Asta pentru că vasele sanguine devin mai elastice, iar sistemul de reglare a circulației sanguine se îmbunătățește. Astfel, scăpăm de durerile de cap.

 În plus, sportul asigură un somn odihnitor și înlătură insomniile. Regimul de activitate fizică regulată ajută la relaxarea organismului și reglementeaza somnul.

 Reglează nivelul grăsimilor din organism. Crește concentrația de colesterol bun și o diminuează pe cea de colesterol rău.

 Prin exercițiul fizic pielea devine elastică și capătă un aspect plăcut datorită circulației limfatice și sanguine mărite.

 Mișcarea este cel mai bun mijloc de a nu lasa artroza să se instaleze, iar corpul va căpăta un aspect exterior tineresc și, așa cum se știe, aspectul exterior al corpului reflectă starea de spirit, precum și starea fizică.

 Prin exercițiu fizic, musculatura se dezvoltă, întârzie anomaliile fibrelor musculare legate de îmbătrânire, fortifică musculatura, iar corpul devine mai armonios. Fiziologic, crește prezența enzimelor în fibrele musculare.

 Facilitează digestia, ajută activitatea intestinelor și crește producția de enzime care permite o mai bună digerare, reglează activitatea sistemului digestiv.

 Exercițiul fizic stimulează sistemul limfatic, ajută rinichii, ficatul, pielea în efortul lor de eliminare a toxinelor din organism.

 Prin exercițiu fizic se obține un bun tonus al mușchilor și o bună rezistență a aponevrozelor.