Miros intens de epocă în spațiile Casei de Cultură!

Dacă acum doi ani sub scena Casei de Cultură George Suru din Caransebeș se afla un morman de gunoaie, moloz și resturi din lucruri nefolositoare rămase de zeci de ani, spațiile sunt acum primitoare și așteaptă iubitorii de lectură să le folosească.

În regie proprie, angajații instituției de cultură, care au primit sprijin și din partea Clubului Rotary, au reușit să reabiliteze două săli, lăsând la vedere zidul vechi din cărămidă, ceea ce dă o tentă de vechi și clasic spațiului, în același timp. Mobilierul, două mese semirotunde și aproape 40 de scaune, este din lemn.

Potrivit directorului Casei de Cultură, Ioan Cojocariu, în aceste săli vor avea loc reuniunile săptămânale ale cenaclurilor literare „Sorin Titel” și „Apostrof”, dar și întruniri literare, lansări de carte și, de ce nu, ședințele de Consiliu Local în zilele toride de vară. Și asta, pentru că spațiul oferă răcoare, liniște și confort.

„Acest loc al scriitorilor l-am promis în urmă cu doi ani, când la lucrările de modernizare a Casei de Cultură am descoperit printr-o întâmplare aceste încăperi. Scriitorii meritau de mult un loc al lor și așa s-au inaugurat cele două încăperi și un stand al cărților editate de poeții din Caransebeș. Acest spațiu va găzdui orice activitate culturală, printre care cercurile literare atât ale elevilor, cât și ale cenaclurilor consacrate din municipiul de pe Timiș și Sebeș”, a declarat directorul Casei de Cultură, Ioan Cojocariu.