Mirabela Dauer – concert extraordinar pe scena Casei de Cultură Moldova Nouă

Aflată pentru prima dată în zona Clisurii Dunării, îndrăgita artistă a muzicii ușoare, Mirabela Dauer, a făcut ca sala instituției culturale de la malul Dunării să devină neîncăpătoare în așteptarea momentului muzical care avea să-și pună amprenta asupra ediției cu numărul 43 a Zilelor Culturii la Moldova Nouă.

Înainte însă ca publicul numeros să se poată delecta cu versurile și muzica de altădată, muzică care le-a mângâiat multora tinerețea și care, de cele mai multe ori, i-a determinat pe oameni să facă față anumitor situații mai puțin plăcute în viață, toți cei prezenți au avut ocazia să urmărească, cu interes, momentele tinerelor talente din comunitate, trupele de dansuri ale Casei de Cultură, dar și să asculte vocea absolut superbă adolescentei Daiana Mandachi. Au fost elementele care făceau emoția să crească în intensitate în așteptarea Mirabelei

Odată cu apariția Mirabelei Dauer pe scenă, a cărei carte de vizită are la bază peste patru decenii de activitate în lumea muzicii românești, a fost dat startul călătoriei în timp pentru toți spectatorii de-o generație cu artista, în timp ce, pentru tineret, momentul cântăreței a reprezentat o adevărată revelație, aceștia putând face o comparație reală, obiectivă a ceea ce-a-nsemnat muzica pe vremuri și la ce nivel a ajuns aceasta în momentul de față.

Seara, de-a dreptul magică, s-a încheiat cu ropote de aplauze, publicul neratând ocazia de a imortaliza momentul prezenței artistei la Moldova Nouă și de „a-i fura” doamnei muzicii românești un autograf.

Secretul longevității pe scenă

Cu activitate muzicală de aproape jumătate de secol, pe lângă o munca acerbă și o perseverență de neoprit, Mirabela Dauer a explicat, pentru expressdebanat.ro, că cel mai important lucru în cariera unui artist este dat de emoție, feedback-ul publicului față de momentul artistic: „Toate razele bune și rele pe care publicul le transmite la mine se contorizează și atunci aia îmi crează mie emoții și trebuie să fie foarte bine pentru ei. Doar pentru că eu mă duc pe scenă, sunt artist și sunt frumos îmbrăcată nu contează foarte mult. E important să le câștigi sufletul! Ăsta e cel mai important lucru”.

În privința publicului numeros care i-a fost alături, artista nu poate decât să-i mulțumească, aceasta subliniind că, deși este un artist împlinit, asta nu înseamnă că emoțiile nu o călăuzesc ori de câte ori apare pe scenă: „Am avut niște emoții foarte mari! Eu degeaba mă dau rotundă și mare… Am emoții foarte mari, asta pentru că nu sunt o adolescentă și nu am început să cânt de ieri, dar mai ales pentru că am responsabilitatea fiecărui pas pe care-l fac: pentru cei care m-au chemat, pentru Primărie, pentru toată lumea care era în sală. În gândul meu era următorul lucru: «Mă aplaudă lumea, nu mă aplaudă?», «Primesc flori sau nu primesc flori?», «Dar dacă mă încurc?». Eu am tot felul de scenarii în cap și am avut emoții. Pentru asta le mulțumesc. La mine, emoțiile sunt constructive. De aceea mă macină. Dar sunt fericită că au aplaudat, că s-au bucurat și că «m-au ținut în brațe». Acesta este un lucru mare după patruzeci și ceva de ani de carieră”.

 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/