Locuri de muncă, turism și dezvoltare economică odată cu inaugurarea punctului vamal de trece a frontierei cu Serbia

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Ultima lună din această toamnă, cel mai probabil, va fi una de bun augur pentru toți partenerii implicați în proiectul punctului vamal de trecere a frontierei cu Serbia. Potrivit edilului orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, inaugurarea bacului pe Dunăre va avea loc în luna noiembrie.

Marele tumult creat în jurul apariției unui transport transdunărean, între localitățile Moldova Nouă și Golubac (Serbia), este pe cale de dispariție, lucru care sună extrem de promițător pentru dezvoltarea economică și turistică a urbei conduse de primarul Torma.

Pentru darea în folosință a punctului de trecere a frontierei cu Serbia, săptămâna aceasta deja a fost montată pasarela care face legătura între uscat și pontonul de acostare, edilul-șef anunțând că demersurile pentru a începe cât mai curând cursele între România și țara vecină vor fi reluate săptămâna viitoare. De asemenea, joi, 17 octombrie, a fost semnat contractul cu operatorul care va gestiona activitatea de transport pentru autoturisme și pasageri: „Vom organiza și curse speciale pentru pasagerii pietonali, cât și o stație de taxi. Reamintesc că bacul are posibilitatea să transporte 23 de autoturisme și 50 de pasageri pietonali. Vom organiza și o întâlnire cu actorii din mediul privat pentru a încerca realizarea unor materiale de promovare a Clisurii Dunării”, a ținut să transmită Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Mai mult decât atât, odată cu punerea în funcțiune a bacului pe Dunăre intră în discuție undeva la 70-80 de locuri de muncă, din care un număr de 30 de posturi vor fi direct legate de punctul vamal. Totodată, inclusiv oamenii de afaceri timișoreni și-au îndreptat deja atenția spre zona Clisurii Dunării într-o nouă facilitate de cazare, chiar lângă punctul vamal: pensiuni, căbănuțe etc, ceea ce, după spusele șefului administrației publice locale Moldova Nouă, va crea alte 30 de locuri de cazare.

De asemenea, Adrian Torma anunță scoaterea la licitație a altor trei terenuri din proximitatea punctului vamal, ceea ce, evident, va contribui la dezvoltarea orașului din zona Clisurii Dunării.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/