Casa de Cultură Moldova Nouă a găzduit vineri lansarea culegerii „Minunea albastră”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Dunării.
Iubitorii de carte, cei care au crescut şi copilărit în Clisura Dunării sau cei care, datorită împrejurărilor vieţii, au ajuns să se stabilească în Clisură nu au ratat ocazia de a-i fi alături poetului Mihai Leonte (coordonatorul cărţii „Minunea albastră”) şi colaboratorilor săi cu ocazia lansării antologiei despre Dunăre.
În ciuda faptului că apariţia culegerii era un lucru previzibil în mintea coordonatorului, totuşi, publicistul are şi un gust amar. Iată ce declara Mihai Leonte, odată ce a luat cuvântul, în cadrul Casei de Cultură: „Cu toate că am invitat mai mulţi autori din zonă să participe la această antologie, doar câţiva au răspuns pozitiv. Acest lucru denotă o lipsă totală de interes. Mulţi au refuzat din cauză că, în antologie, sunt incluşi debutanţi. În orice antologie pe care am coordonat-o am inclus şi debutanţi, având în vedere că asta este o modalitate simplă de promovare a lor”.
Dintre cei opt autori din Clisură (a căror aport a dus la apariţia culegerii), doar cinci au putut fi alături de Mihai Leonte la Casa de Cultură. Este vorba despre Preotul Iconom Stavrofor Iova Megheleş, preotul Remus Câta, Clari Făget, Maricica Miloievici şi Elvis Cristian Reşinar.
În „Minunea albastră”, Dunărea este abordată atât din punct de vedere istoric, religios, cât şi la nivel de poezie. „Suntem locuitorii primului oraş întâlnit de fluviul Dunărea la intrarea pe teritoriul României, Moldova Nouă. Se merită ca acestui mare fluviu să-i fie dedicată această antologie”, motiva Leonte la sfârşitul prezentării.
La final, cei prezenţi au avut ocazia nu doar să-şi achiziţioneze culegerea, ci au putut admira expoziţia de pictură pe sticlă din cadrul atelierului de pictură pe sticlă (desfăşurat între 25-29 iunie), atelier care a fost organizat tot în cinstea Zilei Internaţionale a Dunării.