Ministrul Vela nu dă afară pe nimeni! Aduce oameni pentru a combate rețelele de crimă organizată!

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, l-a făcut praf pe ministrul de Interne acuzându-l că minte atunci când spune că reorganizarea sistemului va fi în folosul cetățeanului. Vela merge înainte, chiar dacă asta deranjează!

„Nu se vine cu nimic în sprijinul cetățeanului, în sprijinul siguranței publice. Vela minte, minte opinia publică! Ca să vii cu ceva în sprijinul siguranței publice, trebuie să finanțezi sau să iei din funcții bugetate din cadrul Ministerului de Interne și să transferi la Poliție”, a spus Coarnă. Ministrul Marcel Vela a precizat imediat că își asumă reorganizarea MAI, chiar dacă procesul aduce măsuri care deranjează. „În aceste zile, la nivelul MAI se analizează și se dezbat măsuri de eficientizare sau de reorganizare a activității din toate structurile militare sau civile. Așa cum am anunțat public, căutăm cele mai bune soluții pentru ca managementul din minister să fie guvernat de principiile eficienței și profesionalismului, astfel încât să le putem oferi cetățenilor un serviciu public performant, așa cum îl merită, iar încrederea în MAI să crească în următoarea perioadă de evaluare”, a anunțat ministrul de Interne.

Vela a solicitat fiecărui inspectorat să realizeze o analiză a activității și să vină cu propuneri pentru a identifica soluții pentru eficientizarea și modernizarea MAI. „Sunt hotărât și îmi asum această reorganizare, chiar dacă va presupune unele măsuri care deranjează, precum schimbări la nivelul modului în care sunt structurate unele unități sau reducerea unor posturi de conducere, cu salarii foarte mari, dar care pentru minister se vor traduce prin economii financiare importante pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea angajaților din operativ ori achiziționarea și modernizarea unor dotări. Este foarte important ca angajații ministerului să înțeleagă că această reorganizare nu înseamnă disponibilizări, nu înseamnă că unii dintre colegii lor vor pleca acasă, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu un important deficit de personal în aproape toate structurile operative. În viitorul apropiat, vor fi aduși mai mulți oameni în sistem pentru a combate rețelele de crimă organizată, pentru a proteja granițele, și pentru a interveni rapid în situații de urgență”, mai spune Vela.