Guvernul Orban, darnic cu datornicii

Actuala guvernare pare să nu fi ținut cont de culoarea politică a primarilor la cea mai recentă rectificare bugetară. O confirmă chiar unul din edilii social-democrați din Caraș-Severin, acesta reușind cu banii repartizați de către Ministerul de Finanțe nu doar să stingă cheltuielile administrației publice locale pe care o conduce, la finele lui 2019, ci să pună și ceva bănuți de-o parte.

Edilul-șef al comunei Pojejena, Mira Radovancovici, exclude ideea conform căreia actuala putere s-ar fi îngrijit să-i scape de cheltuieli doar pe primarii liberali la sfârșitul anului trecut. Mai mult decât atât, în cazul în care unii colegi de-ai săi nu au reușit să-și acopere datoriile, Radovancovici este de părere că acest lucru s-ar fi putut întâmpla doar dacă, la momentul solicitării sumelor de bani, primăriile nu au făcut dovada clară a datoriilor.

„Noi am primit exact cât am cerut în cadrul celei mai recente rectificări bugetare: 107.000 de lei. Dar am avut dovezi în acest sens, respectiv facturile neachitate atașate la solicitarea sumei sus-menționate.”, a explicat primarul pentru expressdebanat.ro.

Cu ajutorul celor 107.000 de lei, politicianul social-democrat s-a îngrijit să acopere salariile tuturor funcționarilor instituției pe care o conduce, inclusiv salariile angajaților care fac parte dintr-o categorie specială: asistenții personali și persoanele cu dizabilități, după care a trecut la achitarea facturilor restante pentru serviciul de salubritate, iluminat etc.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În urma stingerii tuturor datoriilor, primarul Radovancovici a ținut să menționeze că i-au mai rămas ceva bănuți, sume pe care le-a investit în proiectele culturale aflate în derulare: „Ne-au rămas și în excedent ceva bănuți pentru a putea finaliza proiectele începute cu fonduri europene: căminele culturale din localitățile Șușca și Belobreșca. Deci, pot spune că nu avem nici o factură neachitată. Suntem la zi cu toate plățile”.

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/