Ministrul Vela înființează un centru de transfuzii de donare sânge și plasmă autoimună

În calitate de ministru al Afacerilor Interne, liderul PNL Caraș-Severin dă o șansă la viață pacienților pe care COVID-19 îi pune în mare dificultate.

„Am pus în practică cel mai nou proiect al MAI: un centru de transfuzii de donare sânge și plasmă autoimună care va fi înființat în cadrul Spitalului Prof. Dr. Dimitrie Gerota.

Scopul nostru este să-i ajutăm pe cei aflați în suferință, iar pentru unii dintre pacienții grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta șansa la viață. Acest centru va fi în coordonarea a doi medici care au trecut prin momente grele din cauza COVID-19, doamna dr. Alida Moise și domnul dr. Dinu Dragomir, care vor face tot ce le stă în putință să aibă rezultate dintre cele mai bune”, a anunțat Marcel Vela.

leader board 728 x 90 px

Ministrul de Interne spune că în această perioadă grea, care probabil va însemna un capitol aparte în cărțile de istorie ar trebui să ne caracterizeze unitatea. „Fiecare moment de cumpănă vine la pachet cu dorința de a găsi soluții și de a le pune în practică repede, eficient, pentru a veni în ajutorul comunității. Sunt încrezător că va fi de bun augur și că vom putea ajuta mulți oameni”, a adăugat liberalul.