Ministrul Vela declară de azi război infractorilor și clanurilor interlope!

Ion Marcel Vela vine de astăzi să obțină performanțe la Ministerul Afacerilor Interne. Senatorul PNL de Caraș-Severin, singurul bănățean în cabinetul Orban, a fost astăzi învestit în funcție în prezența președintelui României, Klaus Iohannis, a noului premier Ludovic Orban și a ministrului secretar de stat Dumitru Daniel Chirilă.

Misiunea lui Marcel Vela este de a reforma și a readuce activitatea Ministerului Afacerilor Interne la capacitate operațională optimă, pentru că ministerul a pierdut în ultimii ani atât prerogative, cât și structuri, a menționat, în prezentarea sa, secretarul de stat Dumitru Daniel Chirilă. Prima mare provocare pentru Marcel Vela va fi organizarea alegerilor prezidențiale din punct de vedere al siguranței publice.

„Astăzi la Ministerul Afacerilor Interne este un nou început” – și-a deschis discursul Marcel Vela, mulțumind pentru încrederea acordată de a fi în nobila misiune de ministru în slujba poporului.

Îmi doresc ca toți angajații Ministerului să fie în slujba poporului, cu zero politizare și cu declararea de război total împotriva fenomenului criminogen, infractorilor, clanurilor interlope și a tuturor acelora care pun în pericol siguranța, viața și bunurile românilor. Am încredere că împreună vom face o lume mai bună și o Românie normală”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela.

Întrebat despre cei 15 polițiști cercetați disciplinar în cazul de la Caracal, Marcel Vela a declarat, la ieșirea din Ministerul Afacerilor Interne, că va semna imediat măsurile impuse de comisiile de disciplină și va verifica și aspectul legat de concediile medicale de care s-au folosit unii dintre polițiștii cercetați.

Despre Ion Marcel Vela, singurul bănățean din Cabinetul Orban, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că și-a dovedit valoarea în cele trei mandate de primar al Caransebeșului: „Eu am încredere că va fi un bun ministru de Interne. Nu am o temă concretă pentru dânsul. Eu am venit cu o listă de obiective majore pentru oraș”.