Ministrul Turismului a promis bani pentru Cascada Bigăr! Primarul Stoicu i-a făcut deja socotelile!

Cea mai spectaculoasă cascadă din lume, titlu atribuit în urma unui concurs de fotografie Cascadei Bigăr din Caraș-Severin, va putea fi admirată în curând în toată splendoarea sa de pe o pasarelă care se va întinde până la popasul amenajat în vara acestui an. Asta dacă ministrul Mircea Dobre își va respecta promisiunea făcută primarului comunei Bozovici!

Primarul Stoicu încearcă să profite la maximum de isteria provocată de Cascada Bigăr, situată între Bozovici și Anina, la Paralela 45, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, pentru a dezvolta zona din punct de vedere turistic. O zonă deosebit de frumoasă, dar prea puțin spre deloc pusă în valoare până acum. Adrian Stoicu a cerut în acest sens sprijin ministrului turismului, Mircea Dobre.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Am avut o întâlnire cu ministrul, mi-a promis că mă ajută cu o finanțare ca să continui proiectul, să merg cu pasarela aia până în parcare. Acel scuar e îngust, e greu accesibil. Tot peisajul e frumos, nu numai cascada și tocmai de aceea vrem să facem o pasarelă mai mare. În parcare intenționăm să facem un grup sanitar, pentru că sunt tot mai mulți vizitatori. De fapt, eu vreau să reorganizăm toată zona. Acele chioșcuri le-am făcut din graba de a fi ceva. Vreau să facem căbănuțe, toate la fel, să se integreze în peisaj. Ministrul a spus că mă sprijină. Nu e o investiție mare, probabil 300-400.000 de euro”, a declarat primarul Stoicu pentru expressdebanat.ro.

Edilul din Bozovici nu are date foarte exacte, dar spune că zona e tranzitată de foarte mulți turiști în ultimii ani. Puținele locuri de cazare sunt ocupate de turiști, astfel că e nevoie de noi spații de cazare. Un sprijin important ar putea veni de la Guvern. „Acum s-a dat o facilitate pentru casele familiale, adică să îți reabilitezi casa, să faci locuri de cazare, doar cu o decizie de impunere la Primărie. Deci nu trebuie să ai o firmă. Guvernul te ajută să faci astfel acest tip de turism. Acum sunt cam 70 de camere în zonă. La 100 de camere putem face zonă turistică de interes local. Am discutat inclusiv despre asta”, a mai spus Stoicu.

banner 970 x 250