Ministrul Tătaru și-a bătut joc de spitalele din Reșița și Caransebeș! Interesele baronilor PNL îl trimit pe managerul Grozăvescu în fața procurorilor!

Jocurile politice și interesele de grup îl pot obliga pe managerul interimar al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș să răspundă penal pentru o mulțime de infracțiuni. Situația nu este deloc simplă nici pentru Waldemar Murgu, managerul Spitalului Municipal de Urgență din Reșița!

Ministrul Sănătății nu i-a trimis pe procurori în farmacia soției, în care s-au vândut, în plină pandemie, măști la prețuri nesimțite, fără a se elibera bon fiscal, însă îi cam obligă să descindă în spitalul din Caransebeș. Acolo, interesele uriașe ale baronilor PNL erau periclitate de încăpățânatul manager Adrian Cican, cel care intrase cu bisturiul în mână încă din momentul numirii sale în funcție și tăiase în carne vie. Ministrul Tătaru s-a dezbrăcat de caracter, și-a arătat adevărata fața și a executat tot ce i s-a cerut. Fără niciun fel de scrupule, s-a jucat efectiv cu spitalul suport COVID-19. Și, totodată, cu soarta pacienților. La fel a făcut și cu Direcția de Sănătate Publică. În joc au fost însă mult prea mulți bani ca să-i pese de ceva. A revocat și numit manageri mai des decât își schimbă ciorapii. Chiar și de două ori într-o zi! Așa s-a ajuns în situația incredibilă în care, astăzi, Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș are un manager ilegitim. Nu că la Reșița lucrurile ar fi cu mult diferite. Călin Grozăvescu, un tip onest, a fost băgat la înaintare să facă jocurile baronilor locali din Caransebeș. Acum însă e obligat să dea explicații organelor de cercetare penală. Și nu e deloc de glumă!

Totul i se trage tocmai de la ministrul Tătaru și de la baronii din spatele acestuia. O recunoaște chiar unul dintre oamenii ministrului. „Începând cu data intrării în vigoare a Legii nr. 55/2020, Ministerul Sănătății nu mai deține atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul unităților sanitare din subordinea autorităților administrației publice locale”, a transmis Dănuț Popa, secretarul general adjunct al Cabinetului ministrului. Asta înseamnă că, imediat ce Legea 55 a început să producă efecte, schimbările la nivel managerial în spital puteau fi făcute de către primarul Felix Borcean. În niciun caz de către ministrul Sănătății, indiferent cum s-ar numi el. Primarul Caransebeșului a semnat astfel, în 21 mai, dispoziția prin care doctorul Călin Grozăvescu a fost revocat din funcția de manager, în care fusese numit prin Ordin al ministrului Tătaru.

În aceeași zi, tot prin dispoziție de primar, Adrian Cican a fost numit la șefia spitalului. Numai că, păcălit cu Ordinul de ministru în mână, Călin Grozăvescu ar fi refuzat să-i lase locul lui Cican. „Nu am putut să îmi preiau mandatul de manager interimar de la domnul Grozăvescu și nu am putut să-mi exercit atribuțiile de serviciu”, a explicat Adrian Cican. Acesta s-a dus imediat la Parchet și a arătat că, în mod abuziv, Grozăvescu ia decizii manageriale deși fusese revocat din funcție. Situația este identică și astăzi. În ciuda faptului că, acum, există scris negru pe alb, chiar în cabinetul ministrului Tătaru, că primarul Borcean este cel care are dreptul să revoce, să suspende sau să numească managerul spitalului. Exact ceea ce făcuse în 21 mai. Dispozițiile sale sunt încă în vigoare, dar Călin Grozăvescu nu ține cont de ele. Primarul Felix Borcean a revenit ieri cu o adresă prin care îi pune în vedere managerului că, dacă nu-i predă de urgență șefia lui Adrian Cican, va sesiza organele de cercetare penală pentru posibila comitere a infracțiunii de „uzurpare de calități oficiale”. „Diagnosticul” se cam vede cu ochiul liber, actele vorbind de la sine. Băieții deștepți par să-și fi făcut însă deja treaba, dar despre ce s-a întâmplat în această perioadă în spital vom mai vorbi.

La Reșița, la Spitalul Județean, situația nu e cu mult diferită. Alina Stancovici a fost suspendată din funcție tot de către ministrul Tătaru. Își caută dreptatea în instanță, dar potrivit Legii 55/2020 poate reveni oricând pe funcție. E nevoie doar de semnătura lui Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, instituție în subordinea căreia se află unitatea spitalicească. Hurduzeu nu e Tătaru, asta e clar, astfel că nu s-a grăbit cu alte schimbări când COVID-19 încă amenință și chiar ia vieți.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/