Ministrul Sportului, la Timișoara: „Am ajuns pe locul doi la obezitate infantilă în Europa. Este incredibil”

Liberalul Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat astăzi la Timișoara că guvernul pe care îl reprezintă vrea să îi sprijine pe copii să facă sport într-un cadru organizat și a cerut autorităților locale să facă un apel în rândul cluburilor sportive, astfel încât acestea să îi legitimeze pe copii. În baza acestei legitimări, micuții pot beneficia de vouchere în valoare de 300 de lei, care pot fi folosite în magazine de specialitate. 

„Sunt mesaje de alarmă care conștientizează și părinții, și autoritățile, și școala. Am ajuns pe locul doi la obezitate infantilă în Europa. Este incredibil. (…) Am publicat ieri în Monitorul Oficial ordinul de ministru prin care adoptăm normele de aplicare a Ordonanței care acordă acel voucher de 300 de lei tuturor copiilor pentru prima legitimare la un club sportiv. E un sprijin, o motivație în plus, atât pentru copii, cât și pentru părinți, să meargă să facă sport într-un cadru organizat, sigur, controlat, o încercare de a revitaliza acest segment nevralgic al sportului românesc pentru că, din păcate, numărul copiilor în țară este mult mai mic decât numărul seniorilor care fac sport în momentul de față.”, a spus Ionuț Stroe.

Ministrul a cerut autorităților locale să transmită mesajul cluburilor sportive.

leader board 728 x 90 px

„Să se organizeze, să legitimeze copiii, să aplice la direcțiile județene pentru sport și tineret din țară și să dobândească acest minim sprijin care le-ar asigura primii pași în cariera sportivă, pe care pot să îl valorifice în decurs de 6 luni. Ne-am propus ca din 8 septembrie până la 1 decembrie să adunăm cel puțin 30 de mii de beneficiari, de copii, a acestei forme de sprijin.”, a mai spus Stroe.

Ministrul a mai precizat că voucherul poate fi valorificat în toate magazinele specializate în echipamente sportive.

(E)