Focar de COVID-19 la un liceu din Timișoara! Cinci profesori au contractat virusul

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș transmit că a fost depistat un nou focar de infecție. De această dată este vorba despre un liceu din Timișoara. În total, sunt monitorizate 10 situații asemănătoare din județ.

Pe lista focarelor COVID-19 a fost adăugat, în cursul zilei de ieri, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Periam, unde au fost confirmați, cu SARS-CoV-2, 11 beneficiari. Astăzi a apărut un nou focar. Este vorba despre Liceul Teologic Privat Timișoara, unde au fost depistate cinci cazuri. Este vorba despre cinci profesori care au contractat noul coronavirus.

Sub atenta monitorizare a DSP Timiș se mai află: Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Lugoj (72 cazuri), două firme din Timișoara cu câte 11 cazuri, o unitate economică din Buziaș (6 cazuri), o farmacie privată din Timișoara (10 cazuri), un centru rezidențial pentru persoane vârstnice din Timișoara (33 de cazuri), o unitate economică din Sânnicolau Mare (9 cazuri) și Școala Gimnazială Nr. 19 Avram Iancu din Timișoara.

În ultimele 24 de ore au fost finalizate 48 de anchete epidemiologice, iar în curs de desfășurare sunt 13. În total, în județul Timiș, au fost confirmate cu SARS-CoV-2 3.336 de persoane, dintre care 61 – de ieri până astăzi.