Ministrul Sportului, la Cupa Max Ausnit de la Lugoj! Eduard Novak ia startul în proba de contratimp

eduard novak
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Federația Română de Ciclism, împreună cu AO Truck Stop Lugoj și Primăria Lugoj organizează în zilele de 31 iulie și 1 august cea de-a zecea ediție a Cupei Max Ausnit la ciclism pe șosea.

Competiția este una cu caracter internațional, la start urmând să fie prezenți cel puțin 365 de pasionați ai acestui sport (n.r. înscriși până în data de 28 iulie), mulți fiind din Ucraina, Republica Moldova, Ungaria, Franța, Elveția, Serbia, Bulgaria, Germania, Rusia, România, dar și de peste ocean, de pe continentul american, din Columbia și Argentina.

Aproape 400 de cicliști iau startul

Sâmbătă, 31 iulie, va avea loc proba de contratimp pe echipe, acestea fiind formate din minimum 4 sau maximum 5 cicliști. Pot forma o echipă sportivi de la echipe de club diferite. Se pot alcătui echipe mixte (femei + bărbați), iar la sosire se ia în calcul timpul celui de-al patrulea sosit. Traseul probei de contratimp pe echipe este în lungime de 24 km, cu 33 m diferență de nivel. Traficul va fi oprit, iar startul se va da la ora 15 de pe strada Jabărului și se va pedala până la Ohaba Forgaci și retur.

untitled design set 970x90 px

Proba de fond a Cupei Max Ausnit va avea loc duminică, 1 august. Traseul are lungimea de 125 km, cu 1.500 m diferență de nivel. Traficul va fi restricționat la o bandă pe sens. Startul se va da la ora 9.00, de la parcarea AO Truck Stop de pe șoseaua de centură a Lugojului și se va merge către Fârdea – Făget – Margina – retur Fârdea – Jupani – Lugoj. Sosirea va fi la Dealul Hezerișului. Concursul este dotat cu premii în valoare totală de 6.400 de euro. Premiile se vor acorda cumulând timpii celor două zile de concurs (timpul de la contratimpul pe echipe + timpul de la fond). Dacă un sportiv participă doar la etapa de fond, i se va aduna cu timpul ultimei echipe sosite din proba de contratimp.

La start se va alinia și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, care va lua startul sâmbătă, 31 iulie, în proba de contratimp pe echipe. Acesta consideră că participarea la Cupa Max Ausnit este o ocazie perfectă de pregătire și verificare pentru Jocurile Paralimpice.

„În acest sfârșit de săptămână intru din nou în competiție. Participarea la Cupa Max Ausnit este o ocazie perfectă de pregătire și verificare pentru Jocurile Paralimpice. Anul acesta este și ediție aniversară, competiția de la Lugoj împlinind 10 ani. Mi-ar prinde bine încurajările voastre de-a lungul celor două probe – contratimp și fond – care vor avea loc sâmbătă și duminică. Prin participarea mea la aceste competiții, aș vrea să încurajez autoritățile din toate zonele țării să includă strategii de dezvoltare a infrastructurii locale sportive. Îndemnul meu este ca sportul de masă să fie unul dintre obiectivele lor în politicile locale. Așa stopăm sedentarismul și încurajăm un stil de viață mai sănătos. Acesta este unul dintre obiectivele mele prin Strategia Națională pentru Sport.”, a spus Eduard Novak.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/