Atenție la igienă! Zeci de lugojeni ajung la Urgențe din cauza fructelor și legumelor nespălate

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Căldura excesivă nu este singura care dă bătăi de cap lugojenilor, ci și tulburările gastrointestinale cauzate de consumul fructelor și legumelor nespălate, dar și al alimentelor foarte perisabile, care conțin ingrediente sensibile la temperaturile ridicate și care se alterează ușor.

La Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” se prezintă într-un interval de 24 de ore aproximativ 60 de pacienți care acuză probleme cardiace, diabetici, bolnavi cu afecțiuni pulmonare care se decompensează, dar și pacienți cu enterocolite și gastroenterocolite cauzate de consumul fructelor și legumelor nespălate ori spălate necorespunzător. Medicii avertizează și asupra pericolului reprezentat de preparatele cu maioneză, diverse creme, ouăle umplute ori shaorma, recomandându-se evitarea acestora în sezonul cald.

Cel mai simplu mod de a ține boala departe și a evita un drum la Urgențe este legat de respectarea normelor elementare de igienă, de la spălatul pe mâini înainte de masă, până la spălatul fructelor și legumelor înainte de a fi consumate. Foarte importantă este și calitatea alimentelor care, în această perioadă caniculară se alterează foarte ușor, putând provoca boli digestive grave.