Ministrul Sorin Grindeanu a semnat pentru Reșița!

sorin grindeanu

Așa cum promitea la finalul anului trecut, în cadrul unei vizite de lucru în Caraș-Severin, ministrul Transporturilor a trecut astăzi la fapte și a semnat protocolul pentru realizarea unui drum modern de ocolire a Reșiței.

Ministrul Sorin Grindeanu a semnat astăzi mai multe protocoale cu autoritățile locale pentru realizarea a șapte șosele moderne. Este vorba despre drumuri expres și de variante ocolitoare ale unor orașe, printre ele fiind și Reșița.

În cazul municipiului reședință de județ din Caraș-Severin, este vorba despre „Drum de ocolire Municipiul Reșița între DN58 și DN58B – Faza 1” și „Drum de ocolire Municipiul Reșița între DN58B si DJ581 – Faza 2”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pe listă se mai află „Elaborarea Studiului de Fezabilitate, realizarea documentației tehnice pentru Autorizația de Construire (P.A.C.) și obținerea Autorizației de Construire (A.C.) pentru obiectivul de investiții Drum de legătura între DX Brăila – Galați și Variantă Ocolitoare Galați”.

Tot pentru zona Galați-Brăila se va realiza „Studiu de Fezabilitate și realizare documentație tehnică pentru Autorizația de Construire (P.A.C.) pentru obiectivul de investiții TransRegio Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu și Drajna- A2”.

În județul Galați, mai este vorba despre „Modernizare drum existent DN 25, între Galați și Tudor Vladimirescu” pentru care va fi elaborat studiul de fezabilitate.

De asemenea, vor fi elaborate studii de fezabilitate pentru obiectivele „Varianta de ocolire Curtea de Argeș” și „Varianta de ocolire Băbeni (județul Vâlcea)”.

În baza protocolului, autoritățile locale se vor ocupa de procedurile birocratice, iar lucrările vor fi plătite de Ministerul Transporturilor, prin fonduri proprii sau europene.

UPDATE, ora 19.30

Primarul Reșiței îi mulțumește ministrului cărășean pentru pasul făcut astăzi.

Am semnat protocolul de colaborare dintre Primăria Reșița și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Acesta include colaborarea celor două instituții pentru elaborarea documentațiilor necesare realizării Centurii Ocolitoare a Reșiței pe secțiunea Km 7-Moniom (faza 1) și secțiunea Calea Timișoarei – km 3 DJ Reșița Oravița (faza 2): Studiu de Fezabilitate, Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor și Proiect Tehnic, precum și promovarea în parteneriat a proiectului în vederea accesării fondurilor nerambursabile necesare.

Mulțumim pentru implicare și promptitudine domnului ministru Sorin Grindeanu!”, a transmis primarul Ioan Popa.

Centura ocolitoare Resita

banner 970 x 250