Ministrul Sănătății anunță stare de alertă, dar nu epidemie de gripă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, joi după masă, că în România nu va fi declarată epidemie de gripă. Este, în schimb, stare de alertă pentru că numărul cazurilor de infecții respiratorii este foarte mare.

Potrivit lui Rafila, vârful infecțiilor în vom vedea între 15 ianuarie și 10 februarie. Însă nu va fi epidemie.

„Nu putem lua măsuri care să blocheze din nou activitatea economică și socială în România”, a spus minnistrul Sănătății.

Sunt câteva măsuri de protecție pe care trebuie să le luăm. Ne este recomandat să purtăm mască în spații închise, să evităm zonele agglomerate, să avem o igienă corespunzătoare  și să ne izolăm în caz că avem simptome.

Școlile reîncep cursurile normal, de luni, 09 ianuarie. Însă la clasă este recomandată purtarea măștii de protecție. De asemenea, părinții trebuie să fie atenți la copii, să nu îi trimită la cursuri dacă au simptome, iar cadrele didactice vor face și ele un triaj al elevilor la intrarea în școli.

Potrivit datelor furnizate de DSP Timiș, de la finalul lunii decembrie până acum, au fost raportate peste 200 de cazuri de gripă cu 33 de internări.

Și numărul de infecții acute ale căilor respiratorii superioare a înregistrat o creștere semnificativa, fiind raportate 2.863 de cazuri în ultimele 14 zile, de aproximativ 3 ori mai multe față de aceeași perioadă a anului precedent. Atunci au fost înregistrate 871 de cazuri.

Pneumoniile crează și ele probleme. Aproape 280 de cazuri au fost înregistrate de la începutul sezonului rece. Triplu față de iarna anului 2022.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/