Ministrul Sănătății anunță, de la Timișoara, un sezon gripal mai serios

rafila 3

Alexandru Rafila a anunțat, la Timișoara, că este posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an. În același timp, ministrul Sănătății a declarat că, în contextul începerii cursurilor școlare, se mențin măsurile anti Covid-19 luate la începutul anului.

„La începutul acestui an am elaborat un set de recomandări pe care le-am transmis Ministerului Educaţiei, a fost distribuit inspectoratelor școlare, directorilor de unităţi de învăţământ. Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toţii la îndemână. Aceste măsuri sunt universale, previn şi infecţia cu coronavirus, previn şi gripa, pentru că e posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de doi-trei ani şi nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reuşit să menţină şcolile deschise.”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a explicat și faptul că şcolile ar fi rămas deschise în ultimele valuri ale pandemiei pentru că abordarea autorităților a fost legată de capacitatea sistemului medical de a primi persoane infectate.

„Am dezvoltat în paralel serviciile ambulatorii. Acum avem experienţă, e bine să continuăm cu acest model de bună practică care şi-a dovedit experienţa, a ţinut şcolile deschise, economia deschisă şi viaţa socială deschisă.”, a mai spus ministrul.