Încă o şansă pentru proiectul lui Dunca

explo 1000x200

Omul de afaceri timişorean intenţionează să ridice o staţiune montană asemănătoare celor din Alpi, dar întâmpină tot felul de probleme. După ce l-a trimis în puşcărie pe primarul Antonie Bunei, care i-a cerut o şpagă de 50.000 de euro, acum investiţia i-a fost blocată de ecologişti.

Membrii Consiliului Științific al Sitului Natura 2000 Munții Țarcu au spus nu investiţiei lui Romeo Dunca, în ciuda faptului că, în 2011, ar fi dat avize favorabile pentru mai multe instalații de schi, montate pe același tip de pajiște. „Situl s-a dat în administrarea unor oameni care nu au făcut un regulament și nu au un plan de management. Toate acestea au generat certuri și situații conflictuale. Ei mint cu nerușinare că în zone în care există specii protejate e interzis să se dea aviz”, a declarat Romeo Dunca.

tmc 640

Odată cu vizita ministrului Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, la Reşiţa, afaceristul timişorean are motive să creadă că-şi va vedea visul cu ochii. “Există în lucru la nivelul ministerului o reglementare care vizează modul în care se stabilesc criteriile legate de dezvoltarea economică pe zonele declarate parcuri sau arii protejate, situri. Spun asta pentru că în momentul de faţă există o neclaritate. Pare că dacă am dispus instituirea unei arii protejate în zona respectivă nu se mai pot face dezvoltări economice, ceea ce este fals. Trebuie să lucrăm pentru a avea şi o conservare a biodiversităţii, cât şi dezvoltare economică”, a precizat Rovana Plumb.