Ministrul Mediului și Pădurilor Graţiela Leocadia Gavrilescu este astăzi în vizită în județul Caraș-Severin pentru a-și prezenta susținerea pentru noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC, numit Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE). În calitate de vicepreședinte ALDE, Grațiela Leocadia Gavrilescu a menționat într-o conferință de presă că de la Caraș-Severin partidul are așteptări mari.
„Ținem cont că îl avem pe deputatul Dan Laurențiu Tocuț care reprezintă Caraș-Severinul, este un pas important pentru susținerea actualului Guvern al României. Alianța Democraților și Liberalilor începe lucrul în teritoriu prin constituirea birourilor politice locale, pentru că ținta organizației Caraș-Severin este ca la Alegerile Locale din 2016 scorul obținut să fie de minim 10 %. Asta înseamnă că efectiv organizația județeană dorește un număr de 7-8 primari ALDE, continuând politica liberală de peste 140 de ani de liberalism în România. Pentru noi este și o mare responsabilitate. Acest procentaj va trebui să ne poziționeze ca al treilea partid pe scena politică românească”, a menționat ministrul Mediului și Pădurilor la Caransebeș.
Este o țintă pe care, așa cum arată radiografia din Parlament, un număr de 35 de parlamentari și un număr însemnat de primari de localități, ALDE poate să o îndeplinească, a mai spus Gavrilescu.
ALDE va candida independent la alegerile locale şi parlamentare. „La alegerile viitoare vom candida ca formaţiune de sine stătătoare, independenţi, nu vom merge în nicio alianţă. Acest lucru este valabil atât pentru alegerile locale, cât şi pentru alegerile parlamentare. Avem structuri în teritoriu, avem numeroşi aleşi, care cu toţii şi-au exprimat dorinţa, bazându-se pe propria capacitate, de a candida pe liste proprii”, a concluzionat Grațiela Leocadia Gavrilescu.
Deplasare la Armeniș
De la Caransebeș, ministrul Mediului și Pădurilor a fost invitat la Armeniș, unde va putea observa întreaga desfășurare a proiectului WWF în zonă. Reamintim că acum un an de zile cel mai mare mamifer din Europa, zimbrul, a revenit în Carpații Meridionali. 17 zimbri au fost relocați în Munții Țarcu, provenind din centre de reproducere și grădini zoologice din toată Europa. 14 dintre ei s-au adaptat la noul mediu și au fost eliberați în noua casă, o arie protejată de 59.000 ha (situl Natura 2000 Munții Țarcu). În același timp, o nouă turmă de 18 de zimbri a ajuns în Munții Țarcu, în vecinătatea comunei Armeniș, cunoscută drept „Măgura Zimbrilor”. Aceștia provin din opt rezervații din Elveția, Germania, Belgia și Franța. Animalele vor trece printr-un proces de adaptare treptată, sau „resălbăticire”, la fel ca prima generație, până când se vor alătura primei turme în sălbăticie, toamna aceasta.
de ce la armenis si nu la ciudanivita sau moldova veche ca e ministru si de mediu si probleme mari sunt acolo si nu la armenis
un prim pas cu stingul
Face campanie la ce? La un partid format dintr-o remorcă politică(PC)și un partid de trădători (PLR)..În loc să vină în calitate de ministru pentru a identifica adevăratele probleme de mediu, cucoana asta merge să țină zimbrii de coadă..vai și amar, de asta suntem cum suntem…
Problema poluarii cu praf de steril a iazului de decantare(Bosneag de 102Ha) este din nou ignorata !