Ministrul Justiției, făcut praf de un fost judecător din Caraș-Severin! Din cauza șefilor DNA și ai Parchetului General!

Desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și numirile șefilor și adjuncților parchetelor au generat o reacție dură la adresa ministrului Cătălin Predoiu venită din partea fostului vicepreședinte al Tribunalului Caraș-Severin, Gabriela Stuparu.

„Secția specială este bună. Principalul argument pentru care susțin asta e că rezolvă aceste probleme ale magistraților, fără influență prea mare din partea politicului. De ce?! Pentru că la această secție specială politicul nu mai e implicat la numirea conducerii, ceea ce este un lucru extraordinar. Secția trebuie menținută. Nu mi se pare însă o treabă bună ceea ce a făcut acum ministrul Justiției promovându-l la șefia Parchetului General în postul de procuror general adjunct pe domnul Bogdan Licu. Nici pe doamna Gabriela Scutea nu o consider o persoană foarte potrivită pentru DNA, față de implicațiile ei anterioare, de pe vremea când era adjuncta doamnei Koveși”, a comentat fostul magistrat, astăzi vicepreședinte PSD Caraș-Severin. 

De ce o reacție atât de vehementă?! Pentru că CV-ul procurorului Bogdan Licu ridică multe semne de întrebare. Iar într-o asemenea funcție o autoritate știrbită e greu să țină lucrurile sub control. „Aici, lucrurile mi se par ieșite din comun. Cum să promovezi un personaj ca acest domn Bogdan Licu, care a fost dovedit ca plagiator?! La nivelul ăsta să fii dovedit ca plagiator, într-un dosar judecat definitiv și cu un altul din urmă în curs de judecare, care probabil va confirma același lucru, mi se pare că nici măcar nu mai trebuia luată în considerare candidatura, cu atât mai puțin să-l și promovezi”, a mai spus Gabriela Stuparu. 

Ministerul Justiției a publicat lista propunerilor pentru ocuparea funcțiilor de adjuncți în structurile din Ministerul Public, Bogdan Licu fiind nominalizat pentru poziția de prim-adjunct al PICCJ. „În temeiul Legii privind statutul magistraţilor, Ministrul Justiţiei va formula următoarele propuneri de numire pentru ocuparea unor funcţii de conducere vacante în cadrul Ministerului Public: a) Prim adjunct al Procurorului General al PICCJ – Dimitrie-Bogdan Licu; b) Adjunct al Procurorului General al PICCJ – Maria Magdalena Militaru; c) Procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PICCJ – Adriana Denisa Cristodor; d) Procuror Şef al Secţiei parchetelor militare a PICCJ – Cătălin Ranco Pițu; e) Adjunct al Procurorului şef al DIICOT – Oana Daniela Pâțu; f) Adjunct al Procurorului şef al DNA – Mădălina Scarlat”, a anunțat, astăzi, Ministerul Justiției.

 

foto: cotidianul.ro