Ministrul Justiției: Clădirea Judecătoriei Oravița va fi reabilitată

gorghiu

Prezentă zilele trecute în Caraș-Severin, Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a declarat într-o conferință de presă că Judecătoria Oravița va fi inclusă într-un proiect național ce urmează să beneficieze de o finanțare importantă printr-un împrumut de la Banca Mondială. Banii vor fi prinși în bugetul de anul viitor, iar implementarea o va face Guvernul României, prin Ministerul Justiției, de-a lungul a șapte ani.

„În 15 iunie a.c., Consiliul Directorilor Executivi ai Grupului Băncii Mondiale a aprobat un proiect de investiții. Practic, un împrumut pentru un proiect de investiții în cuantum de o sută de milioane de euro. Titulatura lui este «Consolidarea bazelor pentru îmbunătățirea funcționării serviciilor judiciare», acordul acesta va deveni activ ulterior ratificării care va avea loc, în toamnă, în Parlament, prin proiect de lege și cu ocazia aprobării bugetului pentru anul 2024. Scopul este, evident, de îmbunătățire a furnizării și rezilienței serviciilor judiciare în România. Va fi implementat de Guvernul Românei, prin Ministerul Justiției, pe următorii șapte ani. Partea bună este că, din județul dumneavoastră, în acest proiect, va fi inclusă Judecătoria Oravița. Vom avea un proiect de reabilitare a sediului Judecătoriei, este un proiect care conform concluziilor arhitectului, expertului Băncii Mondiale, poate să fie realizat în condiții optime. Vorbim de un monument istoric, categoria B, care este recomandat pentru acest proiect de reabilitare, prin Banca Mondială.”, a declarat ministrul Justiției.

Alina Gorghiu a mai precizat că a purtat de asemenea discuții și cu primarul orașului Oravița, Costel Ursu, care va sprijini proiectul Ministerului Justiției și va găsi un spațiu adecvat pentru relocarea Judecătoriei Oravița, la momentul derulării lucrărilor de reabilitare.

1000x100 resita 02