Ministrul Grindeanu și președintele Dunca „mută munții din loc” pentru Banat Airport Caransebeș!

banat airport caransebes
explo 1000x200

Omul de afaceri Gabriel Olariu primește în sfârșit sprijin real pentru ca aeroportul din Caransebeș să fie redeschis traficului intern și internațional de persoane!

Acolo unde acum câțiva ani pășteau caprele și se cultiva porumb sunt tot mai aproape să aterizeze aeronavele marilor companii aeriene. Lui Gabriel Olariu n-a reușit nimeni să-i frângă aripile, deși încercări au fost destule, iar acum, când se vede linia orizontului, începe să aibă parte de susținere. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, e unul dintre cei care l-au îndemnat pe omul de afaceri de la Lugoj să-și ducă planul de zbor mai departe, să repună Caransebeșul pe harta aeroporturilor României. Și, prin semnătura sa, i-a dat „verde” pentru decolare către investiții fabuloase.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, proprietar de companie aeriană, privește la rândul său în perspectivă și garantează că instituția pe care o conduce, în calitate de proprietar al aeroportului, nu va mai pune piedici dezvoltării, așa cum s-a întâmplat cu ani în urmă, când se urmăreau alte interese. Cum ar fi subvențiile APIA, nu să zboare cineva. „Acest aeroport are un viitor. Domnul Olariu este sufletul acestei dezvoltări. Aerogara este gata, este dotată pentru transport internațional, are tot ce îi trebuie, aparatură nouă. E pregătit și punctul vamal. Domnul Grindeanu a ajutat prin răspunsul foarte rapid dat la solicitarea mea, să mutăm gradul de importanță al aeroportului de la terțiar la secundar, în așa fel încât să se poată regăsi acolo investiții de 100 milioane de euro. Am mai pus amprenta un pic și eu, recomandând să se renunțe la pista actuală și să se schimbe orientarea deoarece aterizarea și decolarea nu se puteau face decât dintr-o parte. Aveam muntele din față, dar acum, mutând-o cu 30 de grade, nu mai dă exact în Muntele Mic. Sunt posibile și decolarea, și aterizarea din două direcții, ceea ce mărește imediat nota acestui aeroport. Pista urmează să fie prelungită în așa fel încât să poată ateriza cam orice avion acolo.”, a explicat Romeo Dunca.